Hamburger se smaženým sýrem a šunkou

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Občas i tomuhle receptu podlehnem :-)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4369 KJ
sacharidy
114 g
tuky
50 g
bílkovina
25 g
cukry
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
5 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
362 mg
fosfor
318 mg
cholesterol
141 mg
sodík
114 mg
vápník
96 mg
hořčík
79 mg
železo
3 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Na náplň hamburgeru

  • 4 ks Hamburgrové bulky
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky tvrdého sýra
  • 2 vejce
  • trocha hladké mouky
  • trocha strouhanky
  • Sůl
  • Ledový salát
  • 150 g papriky (čerstvé)
  • 2 okurky ( kyselá)
  • 2 ks rajčat
  • 100 g Majonézy
  • 100 g Tatarské omáčky
  • Na hamburgerovou housku

  • 450 g hladké mouky
  • 185 ml vlažné vody
  • 3 lžíce oleje
  • 30 g droždí
  • 25 g cukru
  • 2 vejce
  • trocha Sezamovích semínek
  • Větší špetka soli

Postup:

  1. Hamburger s koupenou houskou je otázaka vaší fantazie:

    1. Plátky sýrů si obalíme v trojobalu.
    2. Housky si rozřízneme na půl a jednu stranu potřeme majonézou a druhou tatarkou.
    3. Omyjeme a nakrájíme zeleninu. Dáme na jednu půlku housky.
    4. Na zeleninu dáme osmažený sýr.
    5. A je hotovo.
  2. Jelikož mi tu běhá dcerka a nenechá mě nic dělat housky jsem koupila. Ale dříve jsem si je sama pekla. Takže bonus pro Vás - postup na hamburgerovou housku:
    1. Ze surovin utvoříme těsto. Musíme těsto pořádně propracovat, aby v něm nebyly vzduchové bubliny.
    2. Necháme kynout cca 1 hodinu.
    3. Těsto rozdělíme na 12 kousků a vytvoříme bulky.
    4. Dáme na plech s pečícím papírem s dosti velkým rozestupem a necháme zase tak 30 minut odpočinout. Bulky se skoro zdvojnásobí.
    5. Pak je potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a dáme do předehřáté trouby na 220° asi na 10-15 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.