Tvarohová pomazánka budapešťského typu

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut
Výborná domácí pomazánka z tvarohu zjemněného margarínem a okořeněného mletou paprikou, cibulí a česnekem
Tvarohová pomazánka budapešťského typu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1223 KJ
tuky
26 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
bílkovina
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
5 g
cukry
3 g
sůl
1 g
draslík
426 mg
fosfor
124 mg
vápník
38 mg
hořčík
26 mg
železo
1 mg
sodík
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g tvarohu
  • 150 g Rama (nebo jiný margarín)
  • Lžička mleté červené papriky
  • 2 lžičky kečupu
  • 2 lžičky hořčice
  • Sůl
  • Cibule (na drobno nakrájená)
  • 3 stroužky česneku (prolisovaného)
  • trochu pažitky
  • trochu papriky (jen pro toho, komu chutná)

Postup:

  1. V misce dohladka umícháme tvaroh s margarínem.
  2. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Směs osolíme, ochutíme hořčicí a kečupem, okořeníme mletou paprikou.
  4. Podle chuti a dostupnosti můžeme do pomazánky přidat čerstvou nakrájenou pažitku a další oblíbenou zeleninu, například kousky syrové papriky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.