Vepřová krkovice s pečeným bramborem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 180 minut
Špekovaná krkovička alá co dům dá. Pořádný kus masa pro pořádného chlapa ;-)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3803 KJ
tuky
58 g
bílkovina
56 g
sacharidy
21 g
cukry
8 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
sůl
2 g
draslík
1,168 g
fosfor
365 mg
sodík
345 mg
vápník
177 mg
cholesterol
157 mg
hořčík
104 mg
železo
6 mg
mangan
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

    Krkovice a příloha:

  • 1 kg vepřové krkovice (v celku)
  • 6 stroužků česneku
  • 15 dkg slaniny (v celku)
  • 1 maďarská klobása
  • 1 cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • 8 větších brambor
  • Olej
  • 3 mrkve
  • Sos na maso:

  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce hořčice
  • 4 dcl červeného vína
  • 2 lžíce medu
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Omyjeme si maso. Do masa nožem děláme dírky, do kterých dáváme cik cak česnek, slaninu a klobásu.
  2. Celé maso okořeníme.
  3. Vložíme do pekáče a podlijeme sosem. Potřeme jím i maso.
  4. Do sosu vhodíme na kolečka nakrájenou cibuli. Dáme do předehřáté trouby na cca 175° klidně na 3 hodiny. Záleží na výšce masa. Občas ho potřeme sosem i během pečení.
  5. Když je maso hotové, vyndáme ho na prkénko.
  6. Ve výpeku si osmažíme oloupanou mrkev. V pánvi s olejem si osmažíme nakrájené brambory, které osolíme - můžete je podlít také cca 1,5 dcl výpeku.
  7. Po cca 15-20 minutách jsou hotové.
  8. Můžeme podávat. Vše na talíři polijeme výpekem. Je k tomu velice dobré pivo.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.