Špecle s kuřecím nasem a smetanou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Babiččiny špecle - špecle s kuřecím nasem a smetanou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
144214 KJ
tuky
2658 g
bílkovina
2644 g
nasycené mastné kyseliny
953 g
sůl
38 g
sacharidy
19 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
48 mg
draslík
38 mg
fosfor
23 mg
hořčík
21 mg
sodík
7 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g kuřecích stehenich řízků (můžou být prsíčka)
  • 250 g špeclí
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • sůl
  • pepř
  • 150 ml smetany (33%)
  • 2 lžíce oleje
  1. Očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
  2. Na rozehřátý olej vhodíme nakrájenou cibuli a mrkev na slabé plátky (mrkev může být i na kolečka).
  3. Po chvilce restování přidáme maso a vše osolíme a opepříme. Restujeme dokud není maso měkké.
  4. Zalejeme smetanou a necháme SKORO vyvařit (stáhneme teplotu).
  5. Nakonec přidáme špecle, které jsme uvařili v osolené vodě dle návodu a vše zamícháme a prohřejeme.

Oběd pro všední den i neděli je hotov, nechte si chutnat ;)


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.