Dýňová polévka

Jiřule
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Dýňová polévka - jemná a příjemná chuť

Ingredience

  • 1 menší dýňě
  • 1/2 cibule
  • 1 litr vývaru
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • pepř

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
605 KJ
tuky
7 g
sacharidy
7 g
cukry
4 g
vláknina
2 g
bílkovina
1 g
draslík
303 mg
vápník
65 mg
fosfor
61 mg
hořčík
31 mg
sodík
3 mg
železo
2 mg

Postup:

  1. Cibulku si nakrájíme na drobno.
  2. V hrnci si cibulku zpěníme na oleji.
  3. Přidáme nakrájenou dýňi.
  4. Zalijeme vývarem. Vaříme 30 minut, aby dýně byla měkká.
  5. Potom necháme trošku vychladnout a rozmixujeme.
  6. Vrátíme na ohen a přidáme šlehačku. Necháme ji prohřát a můžeme podávat.
  7. Na talíři můžeme ozdobit zakysanou smetanou.

Uživatelská Hodnocení

Leoš
2017-01-24 11:07:53
Bianka
2017-01-02 20:18:19

Další recepty

Dort se zakysanou smetanou
Listové rozšláplo
Straciatelové řezy
Bezé roláda
Mandlový dort Caprese