Dýňová polévka
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 605 KJ
- tuky
- 7 g
- sacharidy
- 7 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 303 mg
- vápník
- 65 mg
- fosfor
- 61 mg
- hořčík
- 31 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 1 menší dýňě
- 1/2 cibule
- 1 litr vývaru
- 1 šlehačka
- sůl
- pepř
Postup:
- Cibulku si nakrájíme na drobno.
- V hrnci si cibulku zpěníme na oleji.
- Přidáme nakrájenou dýňi.
- Zalijeme vývarem. Vaříme 30 minut, aby dýně byla měkká.
- Potom necháme trošku vychladnout a rozmixujeme.
- Vrátíme na ohen a přidáme šlehačku. Necháme ji prohřát a můžeme podávat.
- Na talíři můžeme ozdobit zakysanou smetanou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tarhoňa se zeleninou
Exotická polévka z řepy
Butterfish s fenyklem a rajčaty
Pečené brokolicové korunky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.