Dýňová polévka

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Dýňová polévka - jemná a příjemná chuť

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
605 KJ
tuky
7 g
sacharidy
7 g
cukry
4 g
vláknina
2 g
bílkovina
1 g
draslík
303 mg
vápník
65 mg
fosfor
61 mg
hořčík
31 mg
sodík
3 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1 menší dýňě
  • 1/2 cibule
  • 1 litr vývaru
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Cibulku si nakrájíme na drobno.
  2. V hrnci si cibulku zpěníme na oleji.
  3. Přidáme nakrájenou dýňi.
  4. Zalijeme vývarem. Vaříme 30 minut, aby dýně byla měkká.
  5. Potom necháme trošku vychladnout a rozmixujeme.
  6. Vrátíme na ohen a přidáme šlehačku. Necháme ji prohřát a můžeme podávat.
  7. Na talíři můžeme ozdobit zakysanou smetanou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.