Máši tatarák

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut
Za pravým tatarákem není potřeba chodit jen do restaurace, a už vůbec se nemusíte bát si jej doma přpravit tak, jak vám chutná.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4446 KJ
sacharidy
108 g
bílkovina
62 g
tuky
39 g
vláknina
21 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
cukry
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
draslík
1,917 g
lepek
1 g
fosfor
984 mg
vápník
590 mg
hořčík
331 mg
sodík
256 mg
cholesterol
145 mg
železo
28 mg
zinek
14 mg
mangan
7 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 400 g pravé svíčkové (kýta nebo hovězí zadní)
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • česnek
  • 400 g chléba
  • 3 lžíce sádla

Postup:

  1. Maso dvakrát až třikrát pomeleme, nebo ho naškrábeme nožem.
  2. Do namleté hmoty přidáme najemno nasekanou cibuli, hořčici, kečup, worchesterovou omáčku.
  3. Tatarák ještě osolíme, okořeníme pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem.
  4. Nakonec přimícháme žloutky, masovou směs dobře promícháme a dáme vychladit.
  5. Na sádle si opečte topinky, které si ještě teplé potřete česnekem.
  6. Kdo rád pálivé, může do tataráku přidat čili omáčku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.