Výpečky a kuře na kmíně s drceným špenátem a knedlíkem

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 90 minut
Špenát s knedlíkem a k tomu maso - můžeme použít kuřecí i vepřové.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4889 KJ
bílkovina
96 g
tuky
81 g
mononenasycené mastné kyseliny
26 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
5 g
cukry
2 g
draslík
1,422 g
sůl
1 g
sodík
625 mg
fosfor
330 mg
cholesterol
257 mg
vápník
175 mg
hořčík
109 mg
zinek
9 mg
železo
7 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřového plecka
  • 4 kuřecí stehna
  • 200 g anglické slaniny
  • 3 cibule
  • olej
  • kmín
  • sůl
  • 1 špenát
  • vejce
  • česnek
  • kostka masoxu

Postup:

  1. Příprava masa:

    1. Do velkého pekáče dáme maso na kostky a vedle kuřecí stehna, osolíme a okmínujeme.
    2. Nakrájíme cibuli na hrubo a přidáme do pekáče, anglickou nebo špek nakrájíme na klínky a také dáme do pekáče.
    3. Polijeme olejem. Zalijeme vodou, aby maso bylo do půlky ponořené.
    4. Přiklopíme druhým pekáček (kdo nemá, použije alobal) a pečeme cca hodinu na 200'C.
    5. V průběhu pečení přelíváme maso, obrátíme (alespoň 2X) a zase vrátíme do trouby.
    6. Po hodině maso odkryjeme.
    7. Když je hotové, nebo skoro hotové, již odklopené vrátíme do trouby, aby chytlo barvu - cca 30 minut.
  2. Špenát:

    1. Do teflonového hrnce si na oleji (sádle) osmažím na drobno nakrájenou cibulku.
    2. Po změknutí přidám celý, nebo drcený špenát.
    3. Opepřím a přidám kostku masoxu (zvyk z domova) - kdo chce, samozřejmě může dochutit solí.
    4. Před koncem prolisujeme česnek, přidáme vejce a mícháme.
  3. Podáváme s kynutým, či bramborovým knedlíkem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.