Držtková polévka z hlívy ústřičné

Jiřule
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Hlíva ústřičná je jemná a zdravá houba, na polévky jako stvořené. V téhle úpravě přímo báječná.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1408 KJ
tuky
24 g
sacharidy
15 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
bílkovina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
496 mg
fosfor
175 mg
hořčík
75 mg
vápník
74 mg
cholesterol
41 mg
železo
21 mg
sodík
4 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 litr vývaru
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 50 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 50 g sádla
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka

Postup:

  1. Na sádle si orestujeme na jemno nasekanou cibulku.
  2. Přidáme hlívu, osolíme, opepříme, okmínujeme.
  3. Dáme sladkou papriku - pozor aby nezhořkla.
  4. Zalejeme vývarem a vaříme 10 minut.
  5. Uděláme jíšku - rozpustime proužek másla a přidáme mouku. Musí být lehce do zlatova.
  6. Přidáme do polévky a povaříme 10 minut.
  7. Dochutíme majoránkou a česnekem. Případně můžete dozdobit jako já na fotce čerstvým lístkem bazalky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.