Vepřová roláda s mrkví a kedlubnou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 35 minut
Vepřová roláda s mrkví a kedlubnou, obalená voňavou anglickou slaninou.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1527 KJ
sůl
196 g
bílkovina
36 g
sacharidy
19 g
tuky
15 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
lepek
1 g
sodík
225 mg
cholesterol
106 mg
draslík
92 mg
fosfor
69 mg
vápník
56 mg
hořčík
25 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové kýty
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletá červená paprika
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 mrkve
  • 1 kedlubna
  • 1 lžíce plnotučná hořčice
  • 200 g rýže
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml masového vývaru
  1. Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme a natřeme plnotučnou hořčicí.
  2. Z kedlubny a mrkve si uděláme větší hranokly, maso zabalíme. Rolku zprudka opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Vyndáme a necháme trochu zchladnout.
  3. Pak obalíme rolky slaninou, nakrájenou na slabé plátky, a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 stupnů, 15 minut.
  4. Výpek zaprášíme moukou a přilejeme vývar. Necháme zredukovat do husté šťávy.
  5. Rolky podáváme s vařenou rýží a polijeme štávou.

Rolku můžeme udělat i z kuřecího masa, postup bude stejný.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat