Pečené banány se skořicovo-pomerančovým sirupem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Pečené banány se skořicovo-pomerančovým sirupem - chutnají výborně i s kopečkem zmrzliny.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2535 KJ
sacharidy
75 g
tuky
33 g
cukry
21 g
vláknina
4 g
bílkovina
4 g
draslík
2,003 g
hořčík
309 mg
fosfor
210 mg
mangan
72 mg
železo
47 mg
sodík
27 mg
vápník
12 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 2 banány
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce medu
  • 2 celé skořice
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 300 g zmrzliny ( dle chuti)

Postup:

  1. Banány oloupeme a rozkrájíme na kousky velké cca 4 cm.
  2. Dáme je na plech s pečícím papírem a pocukrujeme.
  3. Dáme do trouby na 220° cca 10 minut.
  4. Mezitím si do kastrůlku dáme med, skořici, šťávu z pomeranče a kůru tak z půlky pomeranče.
  5. Počkáme, až směs začne vařit a vypneme. Hotové banány dáme na talíř a vše zalijeme sirupem.
  6. Na vrch nastrouháme kůru z druhé půlky pomeranče a ještě na teplou směs dáme kopeček zmrzliny.
  7. Je to vyjímečná chuťová kombinace, no posuďte sami. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.