Pečené banány se skořicovo-pomerančovým sirupem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2535 KJ
- sacharidy
- 75 g
- tuky
- 33 g
- cukry
- 21 g
- vláknina
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- draslík
- 2,003 g
- hořčík
- 309 mg
- fosfor
- 210 mg
- mangan
- 72 mg
- železo
- 47 mg
- sodík
- 27 mg
- vápník
- 12 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 2 banány
- 1 pomeranč
- 2 lžíce medu
- 2 celé skořice
- 2 lžíce cukru krupice
- 300 g zmrzliny ( dle chuti)
Postup:
- Banány oloupeme a rozkrájíme na kousky velké cca 4 cm.
- Dáme je na plech s pečícím papírem a pocukrujeme.
- Dáme do trouby na 220° cca 10 minut.
- Mezitím si do kastrůlku dáme med, skořici, šťávu z pomeranče a kůru tak z půlky pomeranče.
- Počkáme, až směs začne vařit a vypneme. Hotové banány dáme na talíř a vše zalijeme sirupem.
- Na vrch nastrouháme kůru z druhé půlky pomeranče a ještě na teplou směs dáme kopeček zmrzliny.
- Je to vyjímečná chuťová kombinace, no posuďte sami. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.