Zapečené topinky s vejci a bešamelem

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Vaření: 20 minut
Celkově: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1608 KJ
tuky
25 g
sacharidy
22 g
bílkovina
15 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
5 g
sůl
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
188 mg
cholesterol
177 mg
fosfor
152 mg
vápník
68 mg
sodík
65 mg
hořčík
30 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 40 g chleba ( 1 krajíc)
  • 1 vejce
  • 20 g másla
  • sůl
  • Trochu bešamelové omáčky
  • 30 g tvrdého sýru
  • 20 g mrkeve
  • Trochu pažitky
  • 20 g pórku

Postup:

  1. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Včerejší chleba nakrájíme na krajíce a lehce na malém množství tuku je osmažíme dokřupava.
  3. Na topinky dáme plátky vajec natvrdo a posolíme je. Natřeme je silnou vrstvou bešamelové omáčky.
  4. Topinky svrchu posypeme strouhaným sýrem, nastrouhanou mrkví, drobně nakrájenou pažitkou nebo na kolečka nakrájeným pórkem a dáme na několik minut zapéct do trouby.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.