Pikantní dip

Peťula
Počet porcí: 1
Vaření: 10 minut
Celkově: 10 minut
Žloutková omáčka okořeněná pepřem a hořčicí jako chuťovka k vejci natvrdo nebo masu.

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 1 žloutek
  • 20 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 zarovnaná lžička hořčice

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1362 KJ
tuky
23 g
sacharidy
17 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
cukry
11 g
bílkovina
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
sůl
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
626 mg
vápník
552 mg
draslík
457 mg
cholesterol
206 mg
sodík
157 mg
hořčík
117 mg
železo
9 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Postup:

  1. Z mléka oddělíme malou část, ve které rozmícháme škrobový prášek.
  2. Zbytek mléka, do kterého jsme rozkvedlali žloutek a přidali špetku soli, přivedeme k varu. Potom do něj vlijeme mléko se škrobem a jakmile omáčka zhoustne a začne probublávat, vypneme sporák.
  3. Do omáčky přidáme plátek másla a mícháme do rozpuštění. Nakonec okořeníme tlučeným pepřem a malou lžičkou hořčice.
  4. Omáčkou můžeme dochutit vejce vařená natvrdo nebo jídla se steaky.

Uživatelská Hodnocení

Odin
2017-01-31 12:27:48
Zoroslava
2017-01-31 20:20:23
Axel
2017-01-10 14:26:01
Jana
2017-01-06 20:12:18
Geppetto
2016-12-30 16:07:40

Další recepty

Smažené pudingové koblížky
Marcelky Pudinkáče
Košíčky s ořechovou náplní
Kynuté rohlíčky s ořechy
Šťouchaná buchta