Bryndzovníčky

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5656 KJ
sacharidy
106 g
tuky
87 g
nasycené mastné kyseliny
37 g
bílkovina
34 g
mononenasycené mastné kyseliny
19 g
vláknina
4 g
cukry
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
fosfor
361 mg
draslík
336 mg
cholesterol
293 mg
vápník
93 mg
hořčík
53 mg
sodík
40 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 130 g másla
  • špetka soli
  • 1 žloutek
  • 125 ml kysané smetany
  • Nádivka:

  • 150 g bryndzy
  • 50 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • Trochu pažitky
  • špetka soli

Postup:

  1. Dáme vařit brambory.
  2. Mezitím si připravíme těsto. Do mouky nakrájíme změklé máslo, přidáme žloutek, větší špetku soli a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme do šišky a necháme chvíli odpočinout.
  3. Uvařenou bramboru nastrouháme na jemno nebo rozmačkáme vidličkou. Dáme do misky spolu s bryndzou, vejcem, moukou, pažitkou a solí a utřeme do hladka.
  4. Z těsta odkrajujeme malé kousky. Každý kousek rozválíme dokulata, naplníme lžičkou nádivky a spojíme jako buchtičku.
  5. Buchtičky skládáme na vymazaný plech a potíráme bílkem.
  6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do červena.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.