Oštěpkové nočky

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2130 KJ
sacharidy
52 g
tuky
26 g
bílkovina
15 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
625 mg
fosfor
195 mg
cholesterol
155 mg
sodík
57 mg
vápník
55 mg
hořčík
49 mg
zinek
3 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 400 ml vody
  • 30 g másla
  • 150 g hrubé mouky
  • 4 vejce
  • 450 g brambor
  • 120 g sýra oštěpek
  • lžička soli
  • 3 lžíce sádla (na smažení)

Postup:

  1. Nejprve si uvaříme brambory. Uvařené je nastrouháme na jemno nebo rozmačkáme vidličkou.
  2. Z másla, mouky a vody uvaříme hustou kaši. Povaříme ji asi 5 minut a potom ji odstavíme ze sporáku a vmícháme do ní postupně vajíčka.
  3. Do kaše zamícháme brambory a sýr a směs posolíme.
  4. Na pánvi rozehřejeme sádlo. Lžičkou vykrajujeme z těsta nočky, které osmažíme do červena.
  5. Nočky podáváme s dušenou zeleninou nebo salátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.