Vejce s játry

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
888 KJ
tuky
16 g
bílkovina
13 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
sacharidy
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
378 mg
fosfor
280 mg
sodík
257 mg
draslík
235 mg
vápník
57 mg
hořčík
27 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 200 g sterilovaného chřestu
  • 150 g kuřecích jater
  • 5 vajec
  • 50 g másla
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce vody
  • Sůl

Postup:

  1. V zapékací misce si rozehřejeme polovinu másla, vyklepneme vajíčka, bílky osolíme a vejce pečeme v troubě na 150 stupňů 10 minut.
  2. Na pánvi na zbytku másla opečeme na kousky nakrájená játra. Zalijeme je vodou a vínem. Dusíme 5 minut a nalijeme je na talíř, kde máme vajíčka.
  3. Chřest ohřejeme, necháme okapat, položíme na játra a podáváme s čerstvým pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.