Salát s vejci a červenou řepou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Příprava: 60 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2311 KJ
sacharidy
97 g
cukry
70 g
vláknina
25 g
bílkovina
23 g
tuky
7 g
draslík
3,763 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
sodík
1,251 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
816 mg
vápník
591 mg
hořčík
291 mg
cholesterol
258 mg
železo
16 mg
mangan
11 mg
měď
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 2 vejce na tvrdo
  • 1 kg červené řepy
  • 1 menší křen
  • Sůl
  • Zelená petrželka
  • Ocet

Postup:

  1. Do hrnce dáme řepu a vaříme jí do měkka. Zkusíme vidličkou.
  2. Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, pokapeme octem s 3 lžícemi vody. Přidáme nastrouhaný křen.
  3. Zamícháme a necháme 24 hodin v lednici.
  4. Pak salát dáme na mísu, ozdobíme vejci, petrželkou, osolíme a pokapeme octem.
  5. Je to moc zdravý předkrm, plný vitamínů.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.