Vepřové karé sweet and sour

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Vepřové karé sweet and sour - výborné i třeba na topinku, nebo bagetku.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2757 KJ
sacharidy
45 g
bílkovina
42 g
tuky
33 g
cukry
32 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
draslík
1,121 g
sůl
1 g
fosfor
437 mg
cholesterol
125 mg
vápník
90 mg
sodík
74 mg
hořčík
66 mg
zinek
5 mg
železo
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 300 g vepřového karé (kotleta bez kosti)
  • svazek naťové cibulky (nebo pórek)
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g omáčky Uncle Beans Sweet and Sour (1 sklenička)
  • 2 lžičky zázvoru
  • 1 červená kapie
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce oleje
  • špetka chilli
  • sůl
  • 2 pytlíky rýže

Postup:

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření, zázvor (na jemno nastrouhaný), zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici.
  2. Do pánve dáme sádlo, přidáme maso a zprudka restujeme cca 10 minut.
  3. Maso vyjmeme, přidáme bílou část cibule a papriku pokrájené na proužky, nasekaný česnek a chvilku restujeme.
  4. Vrátíme zpět maso, přidáme omáčku a společně vše prohřejeme.
  5. Nakonec přidáme zelenou nať z cibule, podle chuti případně dosolíme.
  6. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.