Smetanovožampionová omáčka s rýží

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1317 KJ
sacharidy
26 g
tuky
19 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
bílkovina
7 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
763 mg
fosfor
242 mg
vápník
61 mg
hořčík
44 mg
cholesterol
28 mg
sodík
17 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 700 g čerstvých žampionů
  • 1 větší cibule
  • 4 lžíce másla
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 750 ml hovězího vývaru (nebo vepřového)
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • 120 ml smetany (33%)

Postup:

  1. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na drobno si nakrájíme cibuli.
  2. Na pánvi si orestujeme žampiony, přidáme cibulku, kterou krátce podusíme. Všechno zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.
  3. Ochutíme: Sůl, Pepř, kmín.
  4. Necháme vařit cca 30 minut. Pak vše zjemníme smetanou, kterou necháme jen probublat.
  5. Je hotovo. Rýži si připravíme dle návodu a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.