Smetanovožampionová omáčka s rýží
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1317 KJ
- sacharidy
- 26 g
- tuky
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- bílkovina
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 763 mg
- fosfor
- 242 mg
- vápník
- 61 mg
- hořčík
- 44 mg
- cholesterol
- 28 mg
- sodík
- 17 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 700 g čerstvých žampionů
- 1 větší cibule
- 4 lžíce másla
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 750 ml hovězího vývaru (nebo vepřového)
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- 120 ml smetany (33%)
Postup:
- Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na drobno si nakrájíme cibuli.
- Na pánvi si orestujeme žampiony, přidáme cibulku, kterou krátce podusíme. Všechno zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.
- Ochutíme: Sůl, Pepř, kmín.
- Necháme vařit cca 30 minut. Pak vše zjemníme smetanou, kterou necháme jen probublat.
- Je hotovo. Rýži si připravíme dle návodu a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.