Polévka z droždí

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Zdravá, chutná polévka vařená z droždí se strouhanou kořenovou zeleninou, podávaná s křupavými kousky osmaženého rohlíku
Polévka z droždí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
422 KJ
tuky
7 g
sacharidy
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
bílkovina
2 g
lepek
1 g
draslík
26 mg
vápník
23 mg
fosfor
9 mg
hořčík
7 mg
sodík
6 mg
zinek
4 mg

Ingredience

  • 90 g droždí
  • 60 g slunečnicového oleje
  • 40 g hladké mouky
  • cibule
  • sůl
  • kmín
  • 30 g mrkeve (a další kořenová zelenina podle libosti)
  • 2 l vody

Postup:

  1. Z poloviny oleje a hladké mouky si připravíme jíšku.
  2. Na druhé polovině oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli.
  3. Když zlátne, přidáme k ní droždí a za stálého míchání smažíme dorůžova.
  4. Droždí zalijeme horkou vodou a přidáme jíšku, sůl a zeleninu.
  5. Povaříme 10 minut.
  6. Podáváme s křupavými kousky rohlíku smaženého na másle.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.