Kuřecí vývar se zeleninou

Miška
Počet porcí: 5
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Spíš by to mělo být : Zeleninový vývar s kuřecím masem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1248 KJ
bílkovina
31 g
sacharidy
23 g
cukry
13 g
vláknina
9 g
tuky
5 g
draslík
822 mg
vápník
440 mg
fosfor
233 mg
sodík
220 mg
hořčík
166 mg
železo
13 mg
zinek
7 mg
mangan
4 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 3 kuřecí stehna
  • 6 kuřecích špalíčků
  • 1 kg mrkve
  • 1 celer
  • 2 velké petržele
  • 1 kedlubna
  • 1 cibule
  • sůl
  • 8 kuliček pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 1 dcl bílého suchého vína

Postup:

  1. Do velkého hrnce dejte zeleninu, cibuli a koření. Dále přidejte omyté a očištěné kuře s držátkem.
  2. Osolte, přilijte 3 l studené vody a dejte vařit.
  3. Když je vše měkké, vyndáme zeleninu i maso, přecedíme vývar.
  4. Obereme maso, přidáme zeleninu - část zeleniny nastrouháme, část rozmačkáme.
  5. Přilijeme deci vína a necháme projít varem.
  6. Polévku podáváme hodně horkou, tak je nejlepší.

Chutnalo vám?

Ohodnoťte recept

Přidat
Storno
Přidat