Ingredience pšeničná mouka polohrubá
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.

Perníkové řezy
Kakaový dezert, vonící perníkovým kořením, s čokoládovou polevou a kokosem

Piškotová roláda
Roláda je velmi rychlým a jednoduchým dezertem, dá se na ní pochutnat jen tak, nebo se dá použít k přípravě náročnějších receptů

Piškot nastavený vodou
Můj oblíbený základ na narozeninové dorty, ale taky na rolády a ovocné piškotové řezy s krémem a želatinou

Olejová bábovka
Výborný moučník k čaji nebo ke kafíčku. Podle chuti je možné upéct tuto bábovku taky jako čokoládovou, ořechovou nebo kokosovou.

Buchtičky s krémem
Tak tohle jídlo určitě není třeba představovat - velmi oblíbené (nejen) dětské jídlo, sladká vzpomínka.

Babiččin štrůdl
Dva druhy klasického štrůdlu, připravíme si s náplní jablečnou a tvarohovo-meruňkovou.

Bavorské vdolečky
Klasické výborné koblížky, jak je znáte plněné povidly a s tvarohem, nezpomenutelná sladká pochoutka

Plněné taštičky tvarohem a jahodovým džemem
Bramborové taštičky plněné tvarohem a džemem. Sypané cukrem, tvarohem, kakaem a polité máslem - sladká dobrota pro všechny.

Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky
Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky - krásně hřejivá polévka s knedlíčky z kuřecích jater

Buchty na páře
Buchty na páře - krásně nadýchané, plněné marmeládou nebo nutelou

Lívance bez droždí
Lívance bez droždí - jen s kypřícím práškem do perníku, dodá výbornou chuť.