Ingredience jáhly
jáhly (loupané proso), jsou malé, žluté kuličky o průměru asi 1 mm. Jáhly jsou velmi výživné. Kromě vlákniny obsahují řadu vitamínů, minerálních látek a stopových prvků (zejména vitamíny skupiny B, železo, fosfor, draslík, hořčík, křemík, zinek či měď).jáhly ocení osoby trpící chudokrevností (obsah železa), doporučují se jako vhodná potravina pro děti, studující, sportovce.Obilovina je vhodná také pro bezlepkovou dietu, diabetiky.Jáhly lze upravit na slano i sladko.

Jáhelník
spařením jáhly ztratí svojí typickou hořkost

Jáhlová kaše s vůní perníku
Voní a chutná přímo božsky

Jáhlová čokoládová kaše s kokosem
Ingredience jsou na 2 porce

Snídaňová jáhlová kaše
Vydatná vegan snídaně, kterou lehce připravíte den dopředu. Plná živin, variabilní a skvělá pro zimní dny.

Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Teplý nebo studený, dezert nebo hlavní jídlo. Vždycky bude perfektní. Zimní jablečný jáhelník, bez lepku i mléka.

Jáhlová kaše
Kaše uvařená z jáhel a mléka, mírně ocukrovaná, podávaná s ovocem nebo ovocnou omáčkou.