Ingredience vejce
Slepičí vajíčka jsou důležitou součástí lidské výživy. Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahují všechny aminokyseliny pro člověka nezbytné a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky.Vajíčka se používají do potravin do různých odvětví,pekařství,cukrářství,při výrobě těstovin,ale i v nepotravinářském odvětví.Jako farmaceutické,kožedělné,textilní,chemické,fotografické a sklářské.Vejce se používají také při výrobě očkovacích látek.Vnitřní (nutriční) hodnota konzumních vajec jako potraviny je dána obsahem živin, jejich stravitelností, chutí a vůní.Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu . Podle některých studií však tolik nepřispívají ke zvyšování krevního cholesterolu, jelikož navíc obsahují lecitin, který množství cholesterolu v krvi snižuje.Vejce nesmí být skladována s jinými produkty. Chuť vejce určuje více žloutek než bílek.

Lívance bez droždí
Lívance bez droždí - jen s kypřícím práškem do perníku, dodá výbornou chuť.

Kuřecí řízek s americkými brambory
Kuřecí řízek s americkými brambory - snadné a rychlé, vše ve fritéze

Obrácený řízek a šťouchané brambory
Obrácený řízek není žádná velká záhada - prostě nejdřív strouhanka, potom vajíčko. Zkuste!

Vajíčková pomazánka s párky a zeleninkou
Rychlá večeře pro naše dětičky aneb zkombinovat se dá leccos, musíte to podat s úsměvem a fantasií

Mini řízečky
Kuřecí mini řízečky v trojobalu - vypadá to pracně, ale opak je pravdou, snadné a rychlé

Vdolky s povidly, tvarohem a šlehačkou
Vdolek s povidly, sladkým tvarohem a šlehačkou - sladká dobrota už od školních let

Dort se zakysanou smetanou
Piškotový dortík s krémem ze zakysané a sladké šlehačky, zdobený pařížskou a normální šlehačkou a ovocem.

Kuřecí peroutky s bramborovou kaší
Proužky kuřecího masa, smažené a obalené v těstíčku, podávané s bramborovou kaší.

Houbové karbenátky s pečeným bramborem
Karbenátky z mletého masa a hub, podáváme s pečeným bramborem a nejlépe kyselou zeleninou.

Vepřový řízek s bramborem
Smažený vepřový řízek z krkovice a bramborem - naprostá klasika, recept pro 4 osoby