Ingredience káva
Káva je obvykle horký nápoj z plodů kávovníku. Označuje také prášek, který se k výrobě nápoje používá. Ten se získává mletím pražených semen kávovníku.Obsahuje mimo jiné alkaloid kofein, který povzbuzuje srdeční činnost a pro jeho povzbuzující účinky se káva pije především. Káva zvyšuje krevní tlak.Při přípravě kávy je nejlépe umlít pouze tolik kávy, kolik se přímo spotřebuje – mletá káva si nedokáže dlouho držet své aroma, které rychle ztrácí (asi do 15 minut po umletí).Příprava kávy má mnoho způsobů,

Kávové řezy
jednoduchý jemný moučník

Rychlé salko řezy
Mizí rychlostí blesku

Čokoládové hvězdičky
Extračokoládové vlahé potěšení, jako dezert nebo svačina ke studené sklenici mléka.

Domácí tiramisu
Místo mascarpone jsem použil pomazánkové máslo.

Žloutkové řezy
Sváteční řezy z oříškového těsta se žloutkovým krémem a sněhovou pokrývkou

Šťouchaná buchta
Šťouchaná buchta - dobrá buchta k dobrému čaji, recept samá díra - odtud také název sám

Diplomatické řezy
Diplomatické řezy

Lambáda
Recept poněkud složitější, ale rozhodně stojí za to - dortové řezy s banánem a krémem

Ořechovo-kávový dort
Dort z ořechového těsta s kávovým krémem a čokoládovou polevou, podle receptu od jedné tetičky