Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.

Vepřové maso dušené na houbách
Kousky vepřového plecka dušené s houbami, jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži

Roštěnky
Dušené hovězí roštěnky, podávané s vařenými brambory a salátem z čerstvé zeleniny

Dušené maso kuřecí
Jednoduchým a chutným obědem je dušené maso s téměř libovolnou přílohou. V tomto receptu si projdeme postup dušení kuřecího masa.

Dušené maso vepřové
Jednoduchým a chutným obědem je dušené maso s téměř libovolnou přílohou. V tomto receptu si projdeme postup dušení vepřového masa.

Dušené maso hovězí
Jednoduchým a chutným obědem je dušené maso s téměř libovolnou přílohou. V tomto receptu si projdeme postup dušení hovězího masa.

Rajská omáčka
Rajčatová omáčka z protlaku, vařená z vývaru nebo vody, zahuštěná jíškou, dochucená novým kořením a bobkovým listem

Houbová omáčka - připravená z jíšky
Smetanová omáčka s houbami, doporučuji s vepřovým masem a jako přílohu kynutý houskový knedlík

Křenová omáčka
Smetanová omáčka s příchutí křenu, kterou vřele doporučuji vychutnávat s uzeným masem a knedlíkem

Koprovka, koprová omáčka
Krémová omáčka s voňavým koprem, výborná s vařeným hovězím masem a knedlí, nebo třeba jen s natvrdo uvařenými vajíčky a brambory

Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně - moravská klasika, pokud si ji pamatujete jenom ze školy, tak si ji určitě udělejte takhle

Pečená krkovice se špenátem
Pečená krkovice se špenátem a bramborem - krásně barevná kombinace, plná chuti. Oběd za chvilku hotový.

Palačinky
Palačinky nutelou a banánem, jednuduchá klasika, která má místo u všech mlsounů

Honzovo kynuté buchty
Honzovo kynuté buchty s povidly a švestkami

Hovězí dušené na houbách
Hovězí kližka s omáčkou z domácího hovězího vývaru a pravých hřibů.

Kuře na paprice s mašličkami
Výborné kuře na paprice se smetanou a mašličky jako příloha

Holandský řízek
Holandský řízek - naprostá klasika, tohle tu nesmí chybět.

Pogácsa/chleba
Maďarský recept, výborné placky třeba jako příloha k hlavnímu jídlu

Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře
Zkoušíte maďarskou kuchyni Zkuste moje Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře

Polévka z droždí
Zdravá, chutná polévka vařená z droždí se strouhanou kořenovou zeleninou, podávaná s křupavými kousky osmaženého rohlíku

Hrachová polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky provoněná majoránkou a česnekem podávaná s osmaženým rohlíkem

Čočková polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky provoněná majoránkou a česnekem podávaná s chlebem

Fazolová polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky, provoněná majoránkou a česnekem, podávaná s chlebem