Ingredience tvaroh měkký

Tvaroh se vyrábí z mléka.Je smetanové chuti,tužší a má bílou barvu.Vzniká srážením mléčné bílkoviny – Kaseinu,odstředuje se kravské nebo kozí mléko.Tvaroh je velmi hodnotná potravina.Spolu s jinými surovinami ave vhodných úpravách dává zdravé,syté a vysoce výživné jídlo.Srážení kyselinou mléčnou – vzniká kyselá sýřenina a z té se vyrábí tvrdý tvaroh na strouhání. Srážení pomocí enzymů a mikroorganismů – vzniká sladká sýřenina měkký.Máme víc druhů tvarohu,tvaroh odtučněný,nízkotučný,polotučný,tučný a tvaroh na strouhání.Tvaroh si můžeme připravit doma ze zkyslého mléka,které se zahřeje za občasného míchání na mírném plameni při 30 až 40 stupních,což stačí měkkému tvarohu a 60 stupních pro tvrdý na strouhání.Sražený tvaroh se nechá ustát, naplní se do sáčku z řídké látky, mírně zatíží a lisuje.Tvaroh se v kuchyni používá na mnoho způsobů,do pomazánek,buchet,nápojů,tvrdý na ovocné knedlíky aj.
Hledat