Ingredience česnek
Česnek hraje v kuchyni významnou roli.Jeho použití je všestranné,jako čerstvý,rozetřený se solí,do salátů,do omáček,k masům,do salámů,k rybám a do polévky.Květy česneku jsou velkým zdrojem snůšky včel.Česnek je bohatý na vitamíny.Je dobrý na trávení a obranyschopnost,je používán jako antibio-alicin,snižuje krevní tlak,hladinu cholesterolu v krvi,prospívá srdci,čistí cévy,v kombinaci s medem se používá při nachlazení.
Hovězí vývar
Příprava kvalitního hovězí vývaru, který dále použijeme v receptech. Nebojte si udělat vlastní, máte jistotu, co v něm bude.
Kuřecí stejk se zeleninou a salátová srdíčka
Kuřecí stejk s restovanou zeleninou a salátová srdíčka s hořčičným dipem
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem s dušeným špenátem
Bramboračka
Polévka bramboračka ze sušených hub, sytá a bohatá na chutě
Pečená krkovice se špenátem
Pečená krkovice se špenátem a bramborem - krásně barevná kombinace, plná chuti. Oběd za chvilku hotový.
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí - krásně barevná podívaná a ještě lepší chutnání
Ceasar salát
Římský salát s česnekovými krutony a dresingem z ančoviček, dijonské hořčice a žloutků.
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami - chuťový zážitek, který byste si neměli nechat ujít
Hovězí dušené na houbách
Hovězí kližka s omáčkou z domácího hovězího vývaru a pravých hřibů.
Topinka se smaženicí
Topinka se smaženicí z hub a vajec - v jednoduchosti je síla, a čím víc česneku, tím silnější
Vaječná omeleta s houbami
Vaječná omeleta s houbami, doplněná bazalkou a pažitkou - recept nejen na podzimní sběr hub
Salámový hřeben s bramborem
Salámový hřeben s pečeným bramborem, volským okem a zeleninou. Rychlé a jednoduché, ale úspěch zaručen.
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo - chuť plná sýra a smetany
Knedlíčková polévka
Oblíbená polévka s nudlemi, kousky zeleniny a játrovými knedlíčky
Hrachová polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky provoněná majoránkou a česnekem podávaná s osmaženým rohlíkem
Čočková polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky provoněná majoránkou a česnekem podávaná s chlebem
Fazolová polévka
Hustá luštěninová polévka ze světlé jíšky, provoněná majoránkou a česnekem, podávaná s chlebem
Česnečka
Polévka, která zahřeje
Bramboračka
Tradiční polévka připravená ze samých dobrých věcí: brambor, krup a hub.
Rajská polévka II
Polévka z rajčatového protlaku se svěžím nádechem jižních zemí (kvůli použitým bylinkám)
Špagety All Genovese
Nádherná a báječně voňavá úprava špaget, která na talíři vypadá opravdu výborně. Pravá Itálie u vás doma.
Gulášová polévka
Gulášová polévka z hovězího nebo vepřového masa zahuštěná jíškou, s převládající chutí papriky, majoránky a česneku
Tvarohová pomazánka budapešťského typu
Výborná domácí pomazánka z tvarohu zjemněného margarínem a okořeněného mletou paprikou, cibulí a česnekem