Ingredience rostlinný olej
Rostlinný olej je tekutý a je jich více druhů,slunečnicový,dýňový,kokosový,konopný,lněný,makový,mandlový,olivový,palmový,řepkový,sezsmový,sojový,arganový,spermový a bodlákový.Jsou také technické oleje,které se používají jako maziva.Máme ještě esencionální oleje,které jsou vonné.Své použití nalézají např. při výrobě kosmetiky, v aromaterapii nebo při aromaterapeutických masážích - například růžový olej.Výrábí se semen nebo plodů rostlin,které se lisují.Pokud jsou lisovány za studena, pak je tento olej kvalitní a používá se příkladně na konzumaci nebo jako terapeutický olej. Lisování za tepla je jednodušší, ale zato získáme méně kvalitní vhodný pro technické účely.

Hovězí vývar
Příprava kvalitního hovězí vývaru, který dále použijeme v receptech. Nebojte si udělat vlastní, máte jistotu, co v něm bude.

Koláč z listového těsta s jablky
Rychlý koláč z listového těsta s plátky jablek, sypaný cukrem a kokosem

Kuřecí stejk se zeleninou a salátová srdíčka
Kuřecí stejk s restovanou zeleninou a salátová srdíčka s hořčičným dipem

Pečená krkovice se špenátem
Pečená krkovice se špenátem a bramborem - krásně barevná kombinace, plná chuti. Oběd za chvilku hotový.

Honzovo kynuté buchty
Honzovo kynuté buchty s povidly a švestkami

Ševcovský salát na chlebíčky
Chlebíčky z veky se ševcovským mlsem

Čínské nudle s vepřovým masem a zeleninou
Nudličky z vepřového masa, se zeleninou a čínskými nudlemi - i bez woku to zvládnete

Topinka se smaženicí
Topinka se smaženicí z hub a vajec - v jednoduchosti je síla, a čím víc česneku, tím silnější

Vaječná omeleta s houbami
Vaječná omeleta s houbami, doplněná bazalkou a pažitkou - recept nejen na podzimní sběr hub

Kuře na paprice s mašličkami
Výborné kuře na paprice se smetanou a mašličky jako příloha

Holandský řízek
Holandský řízek - naprostá klasika, tohle tu nesmí chybět.

Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře
Zkoušíte maďarskou kuchyni Zkuste moje Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře

Zapečené brambory se sýrem
Nemáte inspiraci na večer Tahle rychlovka zachrání večeři, stačí brambory, sýr a trocha masa na chuť

Květáková polévka
Zahuštěná světlá polévka, vařená velmi jednoduše z květáku - zde alternativní růžicová odrůda Ronaldo.

Lečo
Rychle připravené lečo z pár vajec, uzeniny a dostupné zeleniny, nejlépe rajčat a papriky

Masová směs s bramboráčky
Masová směs se zeleninou, k tomu 3 bramboráčky a česká klasika je na stole

Zelnačka na rychlo s fazolemi
Zelnačka na rychlo s fazolemi - hodně rychlé, levné a dobré, plné vitamínů a silně zahřívací.

Vepřová plec s kyselým zelím
Vepřová plec s kyselým zelím - rychlé, výborné s chlebem nebo brambory

Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky
Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky - krásně hřejivá polévka s knedlíčky z kuřecích jater

Kuřecí steak s fazolkami a anglickou slaninou
Kuřecí steak s fazolkami a anglickou slaninou, podáváme ideálně s pečenými bramborami

Lívance bez droždí
Lívance bez droždí - jen s kypřícím práškem do perníku, dodá výbornou chuť.