Ingredience vejce
Slepičí vajíčka jsou důležitou součástí lidské výživy. Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin (obsahují všechny aminokyseliny pro člověka nezbytné a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin). Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky.Vajíčka se používají do potravin do různých odvětví,pekařství,cukrářství,při výrobě těstovin,ale i v nepotravinářském odvětví.Jako farmaceutické,kožedělné,textilní,chemické,fotografické a sklářské.Vejce se používají také při výrobě očkovacích látek.Vnitřní (nutriční) hodnota konzumních vajec jako potraviny je dána obsahem živin, jejich stravitelností, chutí a vůní.Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu . Podle některých studií však tolik nepřispívají ke zvyšování krevního cholesterolu, jelikož navíc obsahují lecitin, který množství cholesterolu v krvi snižuje.Vejce nesmí být skladována s jinými produkty. Chuť vejce určuje více žloutek než bílek.
Punčový/rumový dort
Dort z barevného piškotového těsta, promazávaný rybízovou marmeládou, pokapaný punčem nebo rumem
Perníkové řezy
Kakaový dezert, vonící perníkovým kořením, s čokoládovou polevou a kokosem
Piškotová roláda
Roláda je velmi rychlým a jednoduchým dezertem, dá se na ní pochutnat jen tak, nebo se dá použít k přípravě náročnějších receptů
Piškot nastavený vodou
Můj oblíbený základ na narozeninové dorty, ale taky na rolády a ovocné piškotové řezy s krémem a želatinou
Palačinky
Lahodné tenké palačinky se zavařeninou a tvarohem.
Jablečný štrůdl
vynikající levny a rychli
Olejová bábovka
Výborný moučník k čaji nebo ke kafíčku. Podle chuti je možné upéct tuto bábovku taky jako čokoládovou, ořechovou nebo kokosovou.
Americký citrónový koláč
Na tento recept jsem narazila ve staré české kuchařce, tak vlastně ani nevím, jak je oblíbený v Americe. Ale pro mě za 1* :)
Můj duhový dort s fondánem
Duhový dort s fondánem - barevná pecka, která potěší děti v každém věku
Svíčková a domácí knedlík
Svíčkovou zná každý - tady je úprava včetně domácího knedlíku, a s vepřovou pleci
Vepřové sweet & sour
Určitě už jste někdy jedli, teď si ukážeme, jak tohle populární sladkokyselé maso připravit jednoduše doma.
Rajská omáčka s karbanátky
Rajská omáčka s karbanátky a těstovinami
Muffiny s pudnikovým přelivem
Muffiny upravené s pudnikovým přelivem, podávané podle chuti s ovocem
Mandlový dort Caprese
Už jste zkoušeli ;) ?
Buchtičky s krémem
Tak tohle jídlo určitě není třeba představovat - velmi oblíbené (nejen) dětské jídlo, sladká vzpomínka.
Babiččin štrůdl
Dva druhy klasického štrůdlu, připravíme si s náplní jablečnou a tvarohovo-meruňkovou.
Kmínová polévka
Přikládám recept na jednu z mnoha variant oblíbené, rychlé polévky. Přípravu zvládne skutečně každý.
Špecle s pečenou paprikou
Jednoduchá příloha, kterou si zamilujete - snadno připravíte, rychle servírujete
Kulajda
Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru
Piškotový dort s pařížským krémem
Výborný dort s kakaem a bílou čokoládou navrch, parádní kombinace chutí s pařížským krémem. Ideální ke kávě.
Vepřová roláda s nádivkou
Vepřová roláda s nádivkou, hranolky a zeleninou - opečená se slaninkou do křupava
Masové koule plněné nádivkou
Masové koule plněné nádivkou z vajec a zeleniny