Ingredience rostlinný olej
      Rostlinný olej je tekutý a je jich více druhů,slunečnicový,dýňový,kokosový,konopný,lněný,makový,mandlový,olivový,palmový,řepkový,sezsmový,sojový,arganový,spermový a bodlákový.Jsou také technické oleje,které se používají jako maziva.Máme ještě esencionální oleje,které jsou vonné.Své použití nalézají např. při výrobě kosmetiky, v aromaterapii nebo při aromaterapeutických masážích - například růžový olej.Výrábí se semen nebo plodů rostlin,které se lisují.Pokud jsou lisovány za studena, pak je tento olej kvalitní a používá se příkladně na konzumaci nebo jako terapeutický olej. Lisování za tepla je jednodušší, ale zato získáme méně kvalitní vhodný pro technické účely.    
 
                  
      
  
    
      Citronové krevety s rýžovými nudlemi    
    
    krevety zase jinak  
 
                  
      
  
    
      Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím    
    
    byť tradiční, tak docela neotřelá kombinace ryby a hub  
 
                  
      
  
    
      Hruškové nekynuté koláčky    
    
    malé nebo velké všechny jsou dobré  
 
                  
      
  
    
      Loštická kapsa s tvarůžkovou směsí    
    
    pro milovníky voňavých tvarůžků  
 
                  
      
  
    
      Zelňačka s cizrnou    
    
    plná vitamínů  
 
                  
      
  
    
      Losos s listovým špenátem    
    
    velmi jednoduchý způsob úpravy této výborné ryby  
 
                  
      
  
    
      Hovězí kofty    
    
    výborné s bramborovou kaší ochucenou Wasabi  
 
                  
      
  
    
      Krůtí karbanátky s dušeným hráškem    
    
    pikantní karbanátky jsou doplněné jemným hráškem  
 
                  
      
  
    
      Kuře po sečuánsku    
    
    miluji asijskou kuchyni  
 
                  
      
  
    
      Bramborové placičky s vařenými vejci    
    
    jednoduché a moc dobré  
 
                  
      
  
    
      Pórkové palačinky    
    
    nejlepší jsou se sýrem  
 
                  
      
  
    
      Králičí maso na černém pivu    
    
    králičí maso je chutné i zdravé  
 
                  
      
  
    
      Vietnamské koule Bánh Rán    
    
    jedna z mála sladkostí z vietnamské kuchyně  
 
                  
      
  
    
      Řezy z červené řepy a mrkve    
    
    Tak trošku jiná buchta  
 
                  
      
  
    
      Smažené vepřové krokety    
    
    se zelným salátkem  
 
                  
      
  
    
      Kokosové lívance    
    
    Pokud Vás už nudí ovesné kaše, tyhle lívanečky budou příjemnou změnou  
 
                  
      
  
    
      Kakaové řezy s hruškami    
    
    skvělá kombinace chutí  
 
                  
      
  
    
      Marinované krůtí nudličky    
    
    s opečenými bramborami nebo s rýží ?  
 
                  
      
  
    
      Plněné cibulové soudečky    
    
    nejsou jen pro milovníky cibule  
 
                  
      
  
    
      Krůtí roláda s vepřovým jazykem    
    
    roláda má vždy úspěch  
 
                  
      
  
    
      Kuřecí prsa s omáčkou Alfredo    
    
    s těstovinami  
 
                  
      
  
    
      Květáková polévka s vůní orientu    
    
    ochutnejte zdravou indickou kuchyni  
 
                  
      
  
    
      Kuřecí prsa s brokolicí a žampiony    
    
    trochu z Asie  
 
                  
      
  
    
      Hrnkový makovec se švestkami    
    
    švestky a mák se skvěle doplňují