Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.

Kapr na modro
Vařený kapr se zeleninou, chutný s bramborovým salátem

Nepravé mušle
Vláčná směs z opečeného rybího masa podávaná ve skořápkách z mušlí

Vínový kapr v dvojobalu
Kousky kapra povařené v bílém víně a následně usmažené ve vejci a strouhance

Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Dozlatova upečené maso, sladký hrášek s voňavou mátou - to se neomrzí

Vepřovy ptáček
Vepřovy ptáček - pracnější recept , ale vyplatí se udělat

Exotická čočková polévka
I v české kuchyni může vzniknout exotické jídlo - červená čočka a kurkuma jsou jeho základem.

Veganský teplý quinoový salát
Nebojte se bezmasých jídel. Tento hutný teplý salát je ideální pro mrazivé počasí, zahřeje svou chutí i krásnými barvami

Pečené vepřové maso se špenátem
Pečené vepřové maso se špenátem - stará dobrá česká klasika

Chobotnice na grilu
Chobotnice na grilu - v naší zemi trochu nezvyklé, leč vynikající..stojí určitě za vyzkoušení

Polévka z růžičkové kapusty
Zahuštěná smetanová polévka ze zeleninového vývaru a růžičkové kapusty

Vepřový guláš našeho pantáty
Mňamina na neděli

Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami
Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami - chuťově velmi silný požitek

Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem
Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem - dobrota ba až mňamina

Bylinkové rizoto
Bylinkové rizoto - je to super obohacená rýže, může být podávaná i jako příloha. My ji máme moc rádi i samotnou :)

Cibulový koláč s ořechy
Velmi lahodný a jemný koláč. U nás ne moc známý, myslím že recept pochází až ze Španělska ;-)

Kuře na citronech s tarhoňou
Kuře na citronech s tarhoňou - pečené kuřátko v lehce netradičním pojetí

Čevabčiči z mletého masa
Čevabčiči z mletého masa - známé masové šišky s bramborovou kaší

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina - Lehká letní večeře z hlívy, lilku, rajčat a fantazie

Stifado
Stifado neboli Cibulkový gulášek

Jarní závitky
Jarní závitky - zvládnete doma stejné jako v asijském bistru. Skoro všechny ingredience nakupuji v asijských potravinách.

Bramboráky
Bramboráky - tradiční české a vynikající

Květákový mozeček
Květákový mozeček - klasika, nemusí být vždy maso ;-) . A květák je velmi chutná zelenina.

Domácí lečo
Domácí lečo - velmi dobré, lehké a víte co vše v něm máte.

Vepřová panenka s nádivkou
Vepřová panenka s nádivkou - nádivku si připravíme z kuřecích jater