Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.

Cookies s čokoládou
Pečením samy získají kulatý tvar

Muffiny s mozzarellou
Vláčné a nadýchané

Ořechové medové řezy
k nedělní kávě

Noky s brokolicí a praženou strouhankou
když zbudou noky od včera a najde se i brokolice

Pórkové palačinky
nejlepší jsou se sýrem

Pomerančová bábovka
stojí za zkoušku

Anýzové spirálky
než přijdou Vánoce

Kuřecí prsa v citronové omáčce
Jednoduché, lehké a pro každou příležitost.

Polévka z bedel
falešná dršťková

Krevety v sýrové omáčce
předkrm nebo večeře pro dva

Quiche de Lorraine
aneb slaný francouzský koláč s cibulí a slaninou

Vietnamské koule Bánh Rán
jedna z mála sladkostí z vietnamské kuchyně

Quiche s brokolicí a gorgonzolou
výborný slaný koláč

Langoše
domácí poctivé

Řezy z červené řepy a mrkve
Tak trošku jiná buchta

Levandulové sušenky
krásně voňavé a křehké

Palačinky s uzeným lososem
pohoštění pro přátele nebo večeře

Smažené vepřové krokety
se zelným salátkem

Těstovinové mušle s masovou náplní
méně obvyklé těstoviny stojí za zkoušku

Knedlíčky dim sum
lákavá chuť dálek

Kokosovo-ořechové bombičky
cukroví nejen vánoční

Vepřové závitky na víně
vepřové chutná na víně skvěle

Podmáslanka s houbami
podle naší babičky

Rajská omáčka s hrnkovým knedlíkem
stále oblíbená klasika