Ingredience pšeničná mouka polohrubá
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.

Koláč s červenou řepou a čokoládou
Lze použít i na muffiny

Jogurtová müsli buchta
Nejlepší je druhý den

Tvarohová buchta s čokoládovými kuličkami
Tvaroh s čokoládou...skvělá kombinace

Bezvaječná bublanina
Když dojdou vajíčka a vy přeci jen máte chuť na bublaninu

Citrónová bábovka
k nedělní kávě ideální

Kávové řezy
jednoduchý jemný moučník

Domácí vánočky
tradiční recept nezklame

Dýňové placičky
byla by škoda nevyužít dýni plnou vitamínů

Jogurtová bábovka s kandovaným ovocem
Bábovka je po upečení krásně vláčná

Mrkvová buchta
Zmizí rychlostí blesku

Švédský koláč s tvarohem a ovocem
sypaný koláč bez výroby těsta

Zelné tyčky
chutnají k vínu, pivu nebo samotné

Tvarohová buchta s ovocem
Výběr ovoce záleží na chuti a sezóně

Jahodové dortíky
něco sladkého ke kávě

Špenátová roláda s uzeným lososem
hodí se na oslavu

Cuketový perník s rumovou polevou
Perník trošku jinak.

Hruškové nekynuté koláčky
malé nebo velké všechny jsou dobré

Pirohy plněné dýní
Pokud jste milovníky dýní, určitě stojí za vyzkoušení

Polévka s krupicovými nočky
vývar použijeme masový nebo jen zeleninový

Povidlové taštičky
moučník nebo sladký oběd

Vanilkový koláč s nektarinkami
Křehké těsto plné lahodného vanilkového krému

Kakaové řezy s hruškami
skvělá kombinace chutí

Rohlíčky s tvarohem
rychlé, křehké, dobré

Hrnkový makovec se švestkami
švestky a mák se skvěle doplňují