Ingredience rostlinný olej
Rostlinný olej je tekutý a je jich více druhů,slunečnicový,dýňový,kokosový,konopný,lněný,makový,mandlový,olivový,palmový,řepkový,sezsmový,sojový,arganový,spermový a bodlákový.Jsou také technické oleje,které se používají jako maziva.Máme ještě esencionální oleje,které jsou vonné.Své použití nalézají např. při výrobě kosmetiky, v aromaterapii nebo při aromaterapeutických masážích - například růžový olej.Výrábí se semen nebo plodů rostlin,které se lisují.Pokud jsou lisovány za studena, pak je tento olej kvalitní a používá se příkladně na konzumaci nebo jako terapeutický olej. Lisování za tepla je jednodušší, ale zato získáme méně kvalitní vhodný pro technické účely.

Tarhoňa s uzeným masem a smaženou cibulkou
Tarhoňa - že vám to nic neříká? Zeptejte se rodilého maďara, tohle je totiž pravá maďarská těstovina.

Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapečené brambory s kuřecím masem - přidejme si provensálské koření, dodává další výjimečnou chuť.

Podzimní salát se sýrem feta a dýní
Co s dýněmi :) - vynikající salátek, který osvěží

Roláda se špenátem z listového těsta
Roláda se špenátem z listového těsta - výborné k pivíčku

Kuřecí prsíčka s těstovinami na smetaně
Někdy stačí ke známé věci přidat drobnost - a vznikne zajímavá chuť. Sem zkusíme přidat chilli.

Měšec z listového těsta
Měšec z listového těsta s masovohoubovou nádivkou

Bramborová buchta
Super sváča na odpoledne - buchta s uzeninou. Že to nejde? Ale samozřejmě že jde :)

Vepřová krkovice na křupavé zelenince
Zkuste tuhle kombinaci - není třeba jiné přílohy, takhle je to chuťová paráda

Obalované žampiony s bramborovým pyré
U tohohle receptu oceníte trik pro krásně obalené žampiony. A v sezóně je lepší použít čerstvé houby z lesa...

Míša řezy
Tvarohovočokoládová mňamka

Nescafé moučník s třešněmi a drobenkou
Ideální pro zimní dny s dobrým černým čajem

Bramboráčky se zelím a uzeným masem
Bramboráčky se zelím a uzeným masem - výborné teplé i studené, nesmí chybět na žádném stole

Omáčka z vepřové plece s fazolemi a kolínkama.
Omáčka z vepřové plece s kolínkama, doplníme červenými fazolemi.

Prošívaná pudinková deka
Prošívaná pudinková deka - Osvěžující buchta, hrozně jednoduchá, strašně dobrá

Jogurtové housky
Jogurtové housky - vhodné i do domácí pekárny

Kedlubnové zelí
vynikající k pečenému masíčku

Celerové omeletky
výborné s uzeným masem a kyselím zelím

Jemné noky- máslové
Vynikající příloha ke smetanovým omáčkám.

Plněné stejkové žampiony
Plněné stejkové žampiony s nádivkou a domácími bramborovími lupínky

Plátky vepřové krkovice na medovo-vínové omáčce
Plátky vepřové krkovice na medovo-vínové omáčce -

Vepřová kotleta plněná kukuřicí
Z kotlety velmi jednoduše chutné jídlo

Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Jednoduchý a klasický dezert, který má čestné místo v české kuchyni. S cuketou je bábovka ještě vláčnější a nikdy není suchá.

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík - chutá a rychlá příloha

Domácí pletené houstičky
Křupavé houstičky na výbornou snídani - jako od pana pekaře