Ingredience pepř
Pepř černý – plod pepřovníku černého je důležitá surovina v kuchyni.. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních. Plody pepřovníku se sklízejí v různých stupních zralosti a procházejí jiným procesem zpracování, což dává pro použití v kuchyni více druhů:Pepř může být různě barevný.Pepř černý (fermentované nedozrálé zelené bobule).Pepř bílý (oddělení červené slupky zcela zralých bobulí).Pepř zelený (rychle usušené nedozrálé bobule.

Kuřecí plátek s květákovo-kaštanovým pyré
Kuřecí plátek s květákovo-kaštanovým pyré, odlehčená příloha a celkově velmi lehké jídlo.

Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
a k tomu bruschetta s cherry rajčátky

Zapečené plněné papriky
Papriky plněné rýží a mletým masem.

Kuřecí maso na bramboráku
Kuřecí řízky na bramboráku

Kančí guláš s karlovarským knedlíkem
Guláš z kančí plece

Rump steak s fazolkami a uzeným, s pečeným bramborem
Místo uzeného můžeme použít anglickou slaninu.

Filety z tresky na zelenině
Jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory maštěné máslem nebo podáváme samotné.

Treska s květákovým pyré a hráškem
šťavnatá ryba s jemnou chutí květákového pyré

Pohankový chléb
Pohankový chléb - moc dobrý, určitě zkuste!

Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
a sušenými cherry rajčátky

Krevetové jednohubky
Krevetové jednohubky - něco na oslavu

Plněná máslová dýně
Efektní a voňavá, taková je plněná máslová dýně. Vše v jedné jedlé oranžové misce.

Bylinková omáčka s vepřovým masem a nuselským knedlíkem
Upravená verze

Veganské minestrone
Tato hustá zeleninová polévka je skvělá možná právě proto, jak variabilní je její příprava.

Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
vynikající mušle s čočkou a kořenovou zeleninou

Tradiční český vepřový gulášek
Jako přílohu jsem zvolil chléb.

Vepřová roláda a fazole v tomatě.
Vepřová roláda a fazole v tomatě - trochu nevšední, ale rozhodně dobré :)

Bramboračka trošku jinak
Výborná polévka a jde to i bez masa

Maminčina znojemská omáčka s rýží
Možno konzumovat i s knedlíkem či těstovinami.

Aglio olio e peperoncino s vepřovou kotletou
Trochu inovace, která snad neurazí již tak výborný recept

Domácí Pizza s nejlepší salakvardou
Na plech a samozřejmě lepší než kupovaná

Bramborové knedlíky se škvarkama
Bramborové knedlíky se škvarkama a se zelím

Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Medailonky z vepřové panenky se skvěle snoubí s červeným vínem. Pečená zelenina jako příloha je delikátní a zdravá zároveň.

Segedínský guláš z krkovice
Segedínský guláš z krkovice - dáte si s knedlíkem, nebo chlebem ?