Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.

Kysané zelí
Kysané zelí - příloha třeba k pečenému masu

Bramborové šišky
Bramborové šišky - jednoduchá domácí příloha, kterou si zamilujete

Guláš z krkovičky
Guláš z krkovičky, jako přílohu diporučuji karlovarské a chlupaté knedlíky

Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou - rozhodně se po něm budou olizovat nejen dětičky

Koka sušenky
Máte chuť na něco malého ke kávě nebo čaji Upečte si vlastní sušenky - zaručeně lepší než z obchodu :)

Domácí pletené houstičky
Křupavé houstičky na výbornou snídani - jako od pana pekaře

Domácí chlebík bez hnětení
Nadýchaný chléb, voňavý, levný a lepší než z obchodu

Vánočka s mandlemi
Vánočku si nemusíte připravit jen na Vánoce, chutná vždycky

Telecí maso na paprice
Telecí maso na paprice s bramborovým knedlíkem

Květák s pikantní omáčkou
Květák s pikantní omáčkou s bramborem

Bublanina třešňová
Bublanina třešňová - rychlá buchta, ideální pro zpracování sezónního ovoce

Bramboráčky s masovou směsí sypané sýrem
Bramborák tak trošku na náš způsob

Česneková polévka
Česnekový krém se smetanou

koblížky pečené v troubě
Milují je děti,ale i dospělí si na nich pochutná

Langoše
Dobrůtka,když jsme někde na slavnostech.Je perfektní si jí udělat i doma :)

Pivní chléb
Domácí pivní chléb - snadný a chutný, a hlavně - váš vlastní!

Hejk s bramborem
Obalovaný hejk s bramborem a ďábelkou - pekelně ostrá, ale pekelně dobrá omáčka, kterou si sami snadno připravíme.

Vepřové dušené na houbách
jemné kousky vepřového masa, provoněné lesem

Kuřecí játra s jablky
Kuřecí játra s jablky a bramborovou kaší

Zeleninové řízky
Nemusíme jenom maso

Vepřové kotlety v leču
Vepřové kotlety v leču a brambory

Bramborová gulášová polévka (franfurtská)
Jednoduchá a rychlá polévka z brambor, párků a sladké papriky

Bramborové placky
Bramboráky smažené na sádle, připravené ze syrových brambor, provoněné majoránkou a česnekem

Bramborové knedlíky
Knedlíky z těsta z vařených brambor plněné uzeným masem, podávané s bílým zelím a sypané osmaženou cibulkou