Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.
Vepřovy ptáček
Vepřovy ptáček - pracnější recept , ale vyplatí se udělat
Linecké vykrajované
Linecké cukroví slepované
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky - tradiční vánoční cukroví
Pečené vepřové maso se špenátem
Pečené vepřové maso se špenátem - stará dobrá česká klasika
Polévka z růžičkové kapusty
Zahuštěná smetanová polévka ze zeleninového vývaru a růžičkové kapusty
Vepřový guláš našeho pantáty
Mňamina na neděli
Obalované žampiony
Obalované žampiony - rychlovka bez masa
Pěčený králík na cibuli a špeku s bramborovými placičkami
Tučnej králík - Pěčený králík na cibuli a špeku s bramborovými placičkami
Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem
Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem - dobrota ba až mňamina
Bramboráky
Bramboráky - tradiční české a vynikající
Kapr s mandlemi
Kapr na másle a s mandlemi
Smažené sýrové pečivo
Smažené sýrové pečivo, výborná chuťovka i na všední příležitost
Rajčatový krém s mušlemi
Rajčatová polévka - ne tak ledajaká připravíme si krém s mušlemi
Podkrkonošská z podmáslí
Podkrkonošská z podmáslí - polévka s houbami a vejci
Pivní listové těsto
Pivní listové těsto - hodí se jak na slano, tak i sladko
Masové kuličky na zelenině s brambory na cibulce a česneku
Masové kuličky na zelenině s brambory na cibulce a česneku - vynikající obídek se spoustou chutí
Vdolky plněné zelím
Netradiční slané vdolky, které si naplníme zelím
Karbanátky s brambory na cibulce a červené paprice
Karbanátky s brambory na cibulce a červené paprice - opravdu rychlý, dobrý a levný recept
Jelení guláš
Jelení guláš - zvěřina je příjemná změna
Fazolová polívka
Fazolačka s pečenou slaninkou a cibulkou
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Výborná polévka i způsob jak ochutnat dršťkovou, i pro ty, kteří dršťky nemusí.
Omáčka z kuřecích horních stehen s Tarhoňou (těstovinou)
Hledáte rychlý recept z pár surovin, který není drahý a zasytí? Tak je to přesně tento ;-) - u nás velmi oblibený.
Staročeské lívance
Staročeské lívance - seště jak je dělávaly naše babičky k snídani :-*
Sablé
Vynikající měkkoučké Mandlové sušenky