Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.

Vepřovy ptáček
Vepřovy ptáček - pracnější recept , ale vyplatí se udělat

Linecké vykrajované
Linecké cukroví slepované

Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky - tradiční vánoční cukroví

Pečené vepřové maso se špenátem
Pečené vepřové maso se špenátem - stará dobrá česká klasika

Polévka z růžičkové kapusty
Zahuštěná smetanová polévka ze zeleninového vývaru a růžičkové kapusty

Vepřový guláš našeho pantáty
Mňamina na neděli

Obalované žampiony
Obalované žampiony - rychlovka bez masa

Pěčený králík na cibuli a špeku s bramborovými placičkami
Tučnej králík - Pěčený králík na cibuli a špeku s bramborovými placičkami

Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem
Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem - dobrota ba až mňamina

Bramboráky
Bramboráky - tradiční české a vynikající

Kapr s mandlemi
Kapr na másle a s mandlemi

Smažené sýrové pečivo
Smažené sýrové pečivo, výborná chuťovka i na všední příležitost

Rajčatový krém s mušlemi
Rajčatová polévka - ne tak ledajaká připravíme si krém s mušlemi

Podkrkonošská z podmáslí
Podkrkonošská z podmáslí - polévka s houbami a vejci

Pivní listové těsto
Pivní listové těsto - hodí se jak na slano, tak i sladko

Masové kuličky na zelenině s brambory na cibulce a česneku
Masové kuličky na zelenině s brambory na cibulce a česneku - vynikající obídek se spoustou chutí

Vdolky plněné zelím
Netradiční slané vdolky, které si naplníme zelím

Karbanátky s brambory na cibulce a červené paprice
Karbanátky s brambory na cibulce a červené paprice - opravdu rychlý, dobrý a levný recept

Jelení guláš
Jelení guláš - zvěřina je příjemná změna

Fazolová polívka
Fazolačka s pečenou slaninkou a cibulkou

Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Výborná polévka i způsob jak ochutnat dršťkovou, i pro ty, kteří dršťky nemusí.

Omáčka z kuřecích horních stehen s Tarhoňou (těstovinou)
Hledáte rychlý recept z pár surovin, který není drahý a zasytí? Tak je to přesně tento ;-) - u nás velmi oblibený.

Staročeské lívance
Staročeské lívance - seště jak je dělávaly naše babičky k snídani :-*

Sablé
Vynikající měkkoučké Mandlové sušenky