Ingredience česnek
Česnek hraje v kuchyni významnou roli.Jeho použití je všestranné,jako čerstvý,rozetřený se solí,do salátů,do omáček,k masům,do salámů,k rybám a do polévky.Květy česneku jsou velkým zdrojem snůšky včel.Česnek je bohatý na vitamíny.Je dobrý na trávení a obranyschopnost,je používán jako antibio-alicin,snižuje krevní tlak,hladinu cholesterolu v krvi,prospívá srdci,čistí cévy,v kombinaci s medem se používá při nachlazení.
Kotlety na rozmarýnu
Vepřové kotlety a rozmarýn jdou náramně k sobě, přesvědčte se sami
Výborný guláš
Výborný, ale houbový guláš - nejlépe z čerstvých, vlastnoručně nasbíraných
Máši tatarák
Za pravým tatarákem není potřeba chodit jen do restaurace, a už vůbec se nemusíte bát si jej doma přpravit tak, jak vám chutná.
Batáta v trojobalu
Překvapení v trojobalu
Dýňová pomazánka
Je výborná.
Mousaka
Bramborové lasage z kombinace vepřového a skopového masa
Hrachová polévka s uzeným masem
Hrachová polévka s uzeným masem - klasická, velmi vydatná polévka, pro (nejen) zimní večery
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy - zajímavé, snadné na přípravu, lehké jídlo nejen pro vegetariány
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk - ryby jsou opravdu zdravé, nevyhýbejte se jim. Vlka dokážeme sehnat v běžném supermarketu.
Lososová roláda
Lososová roláda plněná špenátem
Pikantní krevetová polévka
Pikantní krevetová polévka - chilli rozkládá tuky, takže vlastně hubnoucí polévka
Pesto z naložených, sušených rajčat
Pesto z naložených, sušených rajčat - velmi jednoduché a jednoduše výborné
Bramborové gnocchi se smetanovou rukolou
Bramborové gnocchi se smetanovou rukolou - bezmasé a velmi chutné
Vepřová krkovice s pečeným bramborem
Špekovaná krkovička alá co dům dá. Pořádný kus masa pro pořádného chlapa ;-)
Pečená mini mozzarella
Mozzarella v trojobalu - drobnůstka, kterou znáte podobně třeba z MacDonaldu, ale domácí je samozřejmě lepší.
Dušená kapusta
Dušená kapusta zahuštěná moukou, nejlepší s vařenými brambory a plátkem vařeného, pečeného nebo dušeného masa
Kapustové karbanátky
Smažené karbanátky z uvařené kapusty se slaninou
Šunkový koláč
Šunkový koláč se zelenými lusky a liškami
Kuřecí souvlaki
Kuřecí souvlaki - výborná letní vypalovačka
Pomazánka z avokáda
Pomazánka z avokáda s pečenou bagetkou
Rybí placičky
Pohoštění z ryb v tomatě
Špenát
Dušený špenát s česnekem, k bramborům a vařenému masu, nebo s vejcem a chlebem
Holubky (plněné zelné listy)
Listy bílého zelí plněné směsí rýže a mletého masa
Těstoviny (vrtulky) s bazalkovým pestem a parmazánem
Těstoviny (vrtulky) s bazalkovým pestem a parmazánem - vegetariánské jídlo, které nadchne každého.