Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.

Základní kváskový chléb
Pro kváskové začátečníky je zde recept na jednoduchý pšenično žitný chléb, jak jej mám vyzkoušený já.

Máslové velikonoční jidášky
Velikonoce bez tohoto symbolu si málokdo dokáže představit. Vláčná chuť navíc láká péct je i mimo svátky. Hříšně dobře voní!

Halušky s bryndzou a slaninou
Slovenský poklad

Hrstková polévka
Hrstková polévka ze směsy luštěnin

Segedinský guláš z plecka to je pecka
Guláš nikdy nezklame.

Bramborák s kysaným zelím
Neboli - trhanec, modrák, cmunda.

Telecí medailonky
Vynikají svou křehkostí a jemnou chutí

Gnocchi se sušenými rajčaty
Domácí noky s domácími sušenými rajčaty

Kuřecí řízečky v sýrovo - česnekovém těstíčku
Sýrovo česnekové těstíčko

Klasický sladký rohlík
Křupavé sladké pečivo v celé své kráse. Óda na snídani, to je sladký rohlík.

Rýžové placičky
Ideální, když zbude rýže od oběda

Bramborové flíčky s uzeným masem
Bramborové flíčky s uzeným masem - šunkofleky jinak

Kuře na kari
Záblesk Indie ve vaší kuchyni

Obalovaný květák a pórek v těstíčku s bramborovou kaší
Obalovaný květák a pórek v těstíčku s bramborovou kaší - něco pro vegetariány, ale pochutnají si určitě všichni.

Pravé italské Ossobuco
Italský pokrm, v překladu

Pečená kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Kachna s červeným zelím

Kuřecí maso na bramboráku
Kuřecí řízky na bramboráku

Sypaný královský koláč s jablky
Opravdu královský koláč.

Pikantní kančí plátky s brusinkami, bramborové pusinky
Místo kančího masa lze použít i srnčí nebo dančí.

Bramborové pusinky
Lze použít jako přílohu.

Telecí dušené na hrubozrné hořčici
se špeclemi

Kokosová bábovka Black & White
Dvoubarevná bábovka s kokosem.

Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
k tomu šalvějové máslo - velmi dobré jídlo