Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.
Houbový guláš
Nejlepší je houbová směska
Lívanec s chia semínky
Lívanec s ochuceným tvarohem
Zeleninové lasagne
Bezmasý obídek, ale určitě zachutná i těm, kteří si bez masa oběd radši nepředstavují
Citronovo-levandulové muffiny
Struktura klasického vláčného nešizeného muffinu a božská vůně levandule, okořeněná citrónovou kůrou a přelivem.
Kachní krémová polévka
Kachní krémová polévka - nevšední polévka, na kterou běžně nenarazíte
Buchtičky se šodó
Domácí klasika, kterou rádi občas smlsneme. Lze použít i pudinkový krém, my si zkusíme vlastní.
Tuňákové smažené taštičky
Smažené taščičky s tuňákem
Vařená vepřová kýta s hranolkami
Možná ne až tak obvyklá kombinace, ale rozhodně dobrá.
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
o něco více námahy, o mnoho více chuti - to jsou domácí gnocchi
Vepřová plec na houbách
Vepřová plec na houbách - s knedlíkem, ale i rýží, nebo těstovinou
Znojemská hovězí s rýží
Znojemská hovězí s rýží - všichni známe, a ještě lepší je druhý den.
Boršč
Pravá ukrajinská a vynikající polévka plná chuti
Dršťková polévka
I tahle polévka je chutná - k dršťkám má spousta lidí výhrady, ale stačí jednou překonat a určitě jí přijdete na chuť.
Jablkovo-hrušková sypaná buchta se skořicí
Buchta pečená s jablky a hruškami, výborné je to i s oříšky
Domácí uzené v bramborákovém těstě
Domácí uzené v bramborákovém těstě - a jako přílohu jsem zvolila salát Coleslaw
Opečené škubánky
Opečené škubánky s tzatzikami
Škubánky s tvarohem
Co jedly naše babičky
Sacher dort
proslavený čokoládový dezert
Buchtičky se šodó
Domácí buchtičky se šodó
Husí kaldoun se šunkovými knedlíčky
Vznešená polévka výborné chuti
Kuřecí polévka s kapáním
Polévka je základ - a tahle je naprostá klasika
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
šťavnatá kotleta s lehce pikantní omáčkou, rychlé a dobré
Filety z Ajašské tresky v kořeněné panádě
Filety s tresky a bramborová kaše.
Šoulet s trhaným kachním masem
aneb kachna nemusí být jen se zelím