Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.

Smažené cibulové kroužky s česnekovopaprikovým dipem
Americká mňamka - Smažené cibulové kroužky s česnekovopaprikovým dipem, rychlá chuťovka nejen k pivu

Halušky se zelím
Halušky se zelím a anglickou slaninou - nejen slovenská klasika, regionálně se jim říká strapačky

Medovník
Jednoduše výborný medovník, rozhodně zkuste, k tomu není co dodat :)

Ořechovo-kávový dort
Dort z ořechového těsta s kávovým krémem a čokoládovou polevou, podle receptu od jedné tetičky

Palačinky
Lahodné tenké palačinky se zavařeninou a tvarohem.

Americký citrónový koláč
Na tento recept jsem narazila ve staré české kuchařce, tak vlastně ani nevím, jak je oblíbený v Americe. Ale pro mě za 1* :)

Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe

Můj duhový dort s fondánem
Duhový dort s fondánem - barevná pecka, která potěší děti v každém věku

Květáková polévka
Někdo může rozmixovat na jemný krém

Rajská omáčka s karbanátky
Rajská omáčka s karbanátky a těstovinami

Bešamel
základní bílá omáčka, verze s parmazánem

Muffiny s pudnikovým přelivem
Muffiny upravené s pudnikovým přelivem, podávané podle chuti s ovocem

Zelňačka s klobáskou
Báječná a vydatná klasika - super polévka na zahřátí, jedna z českých a moravských nejoblíbenějších, připravená z vývaru.

Bramborová polévka s houbami
Vydatná polévka s chutí a vůní lesních hub, nejen pro podzimní čas.

Kmínová polévka
Přikládám recept na jednu z mnoha variant oblíbené, rychlé polévky. Přípravu zvládne skutečně každý.

Špecle s pečenou paprikou
Jednoduchá příloha, kterou si zamilujete - snadno připravíte, rychle servírujete

Paprikáš
Vynikajíci pokrm, který vás ohromí svou plnou chutí masa a papriky

Kulajda
Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru

Koprová omáčka
Příprava koprové omáčky, následně možno doplnit klasicky vejcem nebo hovězím masem

Cibulová polévka
Klasická cibulačka, plná vitamínů a chuti. Zahřeje a snadno a levně se připraví za pár minut.

Vepřové na kmíně
Vepřová plec upravená na klasický způsob s kmínem, podávejte podle chuti s rýží nebo knedlíkem.

Kuře na paprice se špeclemi
Jak udělat skutečně dobré kuře na paprice? Rozhodně může být lepší, než čekáte, třeba se špeclemi nebo těstovinami.

Piškotový dort s pařížským krémem
Výborný dort s kakaem a bílou čokoládou navrch, parádní kombinace chutí s pařížským krémem. Ideální ke kávě.