Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.
Smažené cibulové kroužky s česnekovopaprikovým dipem
Americká mňamka - Smažené cibulové kroužky s česnekovopaprikovým dipem, rychlá chuťovka nejen k pivu
Halušky se zelím
Halušky se zelím a anglickou slaninou - nejen slovenská klasika, regionálně se jim říká strapačky
Medovník
Jednoduše výborný medovník, rozhodně zkuste, k tomu není co dodat :)
Ořechovo-kávový dort
Dort z ořechového těsta s kávovým krémem a čokoládovou polevou, podle receptu od jedné tetičky
Palačinky
Lahodné tenké palačinky se zavařeninou a tvarohem.
Americký citrónový koláč
Na tento recept jsem narazila ve staré české kuchařce, tak vlastně ani nevím, jak je oblíbený v Americe. Ale pro mě za 1* :)
Segedínský guláš
Tradiční a všem známý gulášek se zelím a zakysanou smetanou, dobrota kterou zvládnete s troškou praxe
Můj duhový dort s fondánem
Duhový dort s fondánem - barevná pecka, která potěší děti v každém věku
Květáková polévka
Někdo může rozmixovat na jemný krém
Rajská omáčka s karbanátky
Rajská omáčka s karbanátky a těstovinami
Bešamel
základní bílá omáčka, verze s parmazánem
Muffiny s pudnikovým přelivem
Muffiny upravené s pudnikovým přelivem, podávané podle chuti s ovocem
Zelňačka s klobáskou
Báječná a vydatná klasika - super polévka na zahřátí, jedna z českých a moravských nejoblíbenějších, připravená z vývaru.
Bramborová polévka s houbami
Vydatná polévka s chutí a vůní lesních hub, nejen pro podzimní čas.
Kmínová polévka
Přikládám recept na jednu z mnoha variant oblíbené, rychlé polévky. Přípravu zvládne skutečně každý.
Špecle s pečenou paprikou
Jednoduchá příloha, kterou si zamilujete - snadno připravíte, rychle servírujete
Paprikáš
Vynikajíci pokrm, který vás ohromí svou plnou chutí masa a papriky
Kulajda
Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru
Koprová omáčka
Příprava koprové omáčky, následně možno doplnit klasicky vejcem nebo hovězím masem
Cibulová polévka
Klasická cibulačka, plná vitamínů a chuti. Zahřeje a snadno a levně se připraví za pár minut.
Vepřové na kmíně
Vepřová plec upravená na klasický způsob s kmínem, podávejte podle chuti s rýží nebo knedlíkem.
Kuře na paprice se špeclemi
Jak udělat skutečně dobré kuře na paprice? Rozhodně může být lepší, než čekáte, třeba se špeclemi nebo těstovinami.
Piškotový dort s pařížským krémem
Výborný dort s kakaem a bílou čokoládou navrch, parádní kombinace chutí s pařížským krémem. Ideální ke kávě.