Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.

Sumeček na špenátovém lůžku
ryba je rychle hotová a velmi chutná

Buchta tchýně Jaruny
Pro ty, kteří nemají rádi

Luxusní čokoládové košíčky
Jsou sice pracnější, ale výsledek je víc než luxusní

Tvarohové koblížky
Kalorická bomba, ale kdo by jí odolal

Straciatella bábovičky
Lze použít i jako muffiny a dozdobit krémem

Harlekýn
Nezkazíte s ním žádnou oslavu

Tvarohový mazanec
Zatím nejlepší, co jsem kdy dělala

Dýňový koláč s mandlemi
Podzimní koláč

Tvarohové brownies s lesním ovocem
Trošku jiné brownies

Tvarohová štola
K jídlu hned v den pečení

Riccotový koláč
Určitě stojí za vyzkoušení

Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami
Vydrží dlouho ...pokud se dříve nesnědí

Těstoviny z červené řepy s feferonovým pestem
trochu jiné těstoviny

Moravské uzené s povidlovou omáčkou
ze staročeské kuchyně

Tyrolské špekové knedlíky
skvělé i se zelím a pečínkou

QUICHE
Výborný je teplý i studený

Sicilské cannoli
těsto je tmavé od kakaa i cherry a ještě hotové po zchladnutí ztmavnou

Vaječné ragú
když není chuť na maso

Dýňové placičky
byla by škoda nevyužít dýni plnou vitamínů

Francouzská klasika z hovězího masa
trochu delší vaření nás odmění výbornou chutí

Bramborové placky s husím masem
k huse nemusí být vždy knedlík

Císařský trhanec se švestkami na víně
sladké pokušení

Mrkvové placičky s kari dipem
Suroviny na placičky máte zřejmě běžně doma

Chinois – francouzský máslový koláč
Na čas sice náročnější, ale chuťově výborný koláč