Ingredience pšeničná mouka hladká
Je to rozmělněná vnitřní část zrna,která obsahuje nejvíce škrobů.Zrna se odemílají postupně a číselně se označují.Na okraji zrna je více minerálů a vlákniny,což je z nutričního hlediska kvalitnější.Slupka zrna obsahuje L-cystein,která se odstraňuje,aby byla mouka bílá.Mouka se rozděluje podle hrubosti mletí na hladkou,polohrubou,hrubou a krupici.
Sumeček na špenátovém lůžku
ryba je rychle hotová a velmi chutná
Buchta tchýně Jaruny
Pro ty, kteří nemají rádi
Luxusní čokoládové košíčky
Jsou sice pracnější, ale výsledek je víc než luxusní
Tvarohové koblížky
Kalorická bomba, ale kdo by jí odolal
Straciatella bábovičky
Lze použít i jako muffiny a dozdobit krémem
Harlekýn
Nezkazíte s ním žádnou oslavu
Tvarohový mazanec
Zatím nejlepší, co jsem kdy dělala
Dýňový koláč s mandlemi
Podzimní koláč
Tvarohové brownies s lesním ovocem
Trošku jiné brownies
Tvarohová štola
K jídlu hned v den pečení
Riccotový koláč
Určitě stojí za vyzkoušení
Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami
Vydrží dlouho ...pokud se dříve nesnědí
Těstoviny z červené řepy s feferonovým pestem
trochu jiné těstoviny
Moravské uzené s povidlovou omáčkou
ze staročeské kuchyně
Tyrolské špekové knedlíky
skvělé i se zelím a pečínkou
QUICHE
Výborný je teplý i studený
Sicilské cannoli
těsto je tmavé od kakaa i cherry a ještě hotové po zchladnutí ztmavnou
Vaječné ragú
když není chuť na maso
Dýňové placičky
byla by škoda nevyužít dýni plnou vitamínů
Francouzská klasika z hovězího masa
trochu delší vaření nás odmění výbornou chutí
Bramborové placky s husím masem
k huse nemusí být vždy knedlík
Císařský trhanec se švestkami na víně
sladké pokušení
Mrkvové placičky s kari dipem
Suroviny na placičky máte zřejmě běžně doma
Chinois – francouzský máslový koláč
Na čas sice náročnější, ale chuťově výborný koláč