Ingredience česnek
Česnek hraje v kuchyni významnou roli.Jeho použití je všestranné,jako čerstvý,rozetřený se solí,do salátů,do omáček,k masům,do salámů,k rybám a do polévky.Květy česneku jsou velkým zdrojem snůšky včel.Česnek je bohatý na vitamíny.Je dobrý na trávení a obranyschopnost,je používán jako antibio-alicin,snižuje krevní tlak,hladinu cholesterolu v krvi,prospívá srdci,čistí cévy,v kombinaci s medem se používá při nachlazení.
Kuřecí polévka s kapáním
Polévka je základ - a tahle je naprostá klasika
Teplý cizrnový salát
Může být i studený, nenechte se omezovat, uvidíte sami která varianta vám víc zachutná.
Kuřecí nudličky s vlažskými ořechy a rýží
Ne jen z kuřecího masa
Zapečený plněný baklažán
Dlouhé zimní večery si říkají o teplou večeři - plněné baklažány jsou jednoduché, rychlé a variabilní v možné náplni.
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Upéct si doma vyhlášenou hospodskou delikatesu není žádný problém. Bylinkové brambory ji ozváštní, stejně jako víno v marinádě.
Šoulet s trhaným kachním masem
aneb kachna nemusí být jen se zelím
Krevety s aljašskou treskou a skleněné nudle
Krevetky, kousek tresky a skleněné nudle - jídlo v cuku letu
Pečené brokolicové korunky
Tuto brokolicovou delikatesu můžete použít samostatně jako lehkou večeři nebo jako fajn přílohu k masu. Vždy bude neodolatelná!
Kuřecí plátky s fazolkami a kroketami
Tohle jídlo se u nás drží vždy na naše výročí
Kuřecí stripsy s brambory a salátem
Po vánocích už trochu více zdravého
Kreolské kuře
žhavá chuť kreolské kuchyně
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
pečené maso, kyselé cibulky a bramborová kaše se sladkou karotkou - jednoduše skvělé
Kuřecí polévka
Kuřecí polévka s nudlemi
Trhané vepřové maso s fazolemi
žhavá chuť šťavnatého masa v křupavé tortile
Drštková polévka
Velice chutná
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou - pěkně si ho naplníme, aby toho bylo víc
Řezance Avelopa s houbami
Těstoviny s houbami, šunkou a capari
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Budete překvapeni příjemě silnou chutí této omáčky z nakládaného zeleného pepře
Karbanátky
Smažené řízky z mletého vepřového masa
Kuře po baskicku
Kuře dušené na rajčatech a paprice, okořeněné tymiánem a česnekem
Králík s francouzskou omáčkou
Králík pečený s kořením podávaný s omáčkou, jejímiž hlavními přísadami jsou žloutky, česnek a citronová šťáva
Valašská kyselice
Valašská kyselice - legendární krajová specialita
Rybí polévka bez jiker
Polévka z drobných ryb, zahuštěná jíškou, podávaná s osmaženými rohlíky
Špagety s tuňákem
Špagety s omáčkou z rajčatového protlaku a tuňáka