Favorite Recipes
                  
      
  
    
      Tagliatelle se sušeným medvědím česnekem a sušenými rajčaty    
    
    Tagliatelle se sušeným medvědím česnekem a sušenými rajčaty - k tomu si dáme i kuřecí steak  
                  
      
  
    
      Rizoto s hlívou ústřičnou    
    
    Úžasná a léčivá hlíva ústřičná  
                  
      
  
    
      Dvojbarevný ricottový dort bez lepku    
    
    Lehký bezlepkový mléčný dezert i pro ty nejmenší  
                  
      
  
    
      Tournedo rossini    
    
    trochu dražší záležitost, nicméně chuťově naprosto dokonalá  
                  
      
  
    
      Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem    
    
    stále populárnější medvědí česnek v nádivce do křupava pečené rolády  
                  
      
  
    
      Gnocchi alľ Amatriciana    
    
    domácí bramborové noky s úžasnou chutí a vůní slaniny Guanciale  
                  
      
  
    
      Crepes Suzette    
    
    aneb palačinky podle Zuzky  - flambované,  s pomerančovým karamelem  
                  
      
  
    
      Špagety all Arrabiatta    
    
    lehce pikantní rajčatová omáčka s vůní česneku  
                  
      
  
    
      Soba nudle se zeleninou a houbami    
    
    Pohankové nudle, zelenina a sojová omáčka - tato kombinace zkrátka funguje  
                  
      
  
    
      Losos nakládaný v červené řepě    
    
    Krásně zbarvený marinovaný losos  
                  
      
  
    
      Lehký tvarohový koláč s ovocem    
    
    Krásný variabilní dezert plný tvarohu pro malé/velké mlsouny. Ovoce doplňte podle sezóny nebo zásob. Výborný bude koláč i bez něj.  
                  
      
  
    
      Exotická polévka z řepy    
    
    Tato zářivá polévka vás přesvědčí, že barvy do kuchyně patří, stejně tak jako jistá dávka extravagance.  
                  
      
  
    
      Tafelspitz    
    
    aneb vařené hovězí se zeleninou  
                  
      
  
    
      Hachis parmentier    
    
    Mleté maso zapečené bramborovou kaší, jednoduché a dobré  
                  
      
  
    
      Gnocchi se sušenými rajčaty    
    
    Domácí noky s domácími sušenými rajčaty  
                  
      
  
    
      Klasický sladký rohlík    
    
    Křupavé sladké pečivo v celé své kráse. Óda na snídani, to je sladký rohlík.  
                  
      
  
    
      Kuřecí steak s bramborovým gratinem    
    
    kuřecí prsa s přílohou, které se nedá odolat  
                  
      
  
    
      Koláč z krvavých pomerančů    
    
    Sezóna červených krvavých pomerančů je v plném proudu. Využijte je k přípravě této dobroty - bochník nebo koláč, na formě nesejde.  
                  
      
  
    
      Bramborový gratin    
    
    příloha, ktreou určitě neuděláte chybu  
                  
      
  
    
      Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou    
    
    a k tomu bruschetta s cherry rajčátky  
                  
      
  
    
      Treska s květákovým pyré a hráškem    
    
    šťavnatá ryba s jemnou chutí květákového pyré  
                  
      
  
    
      Telecí dušené na hrubozrné hořčici    
    
    se špeclemi  
                  
      
  
    
      Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem    
    
    a sušenými cherry rajčátky  
                  
      
  
    
      Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule    
    
    Držte si chuťové buňky, tohle je fakt mazec - krkovička doplněná marmeládou z červené cibule a třeba s bramborem, paráda.  
                  
      
  
    
      Plněná máslová dýně    
    
    Efektní a voňavá, taková je plněná máslová dýně. Vše v jedné jedlé oranžové misce.  
                  
      
  
    
      Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy    
    
    k tomu šalvějové máslo - velmi dobré jídlo  
                  
      
  
    
      Veganské minestrone    
    
    Tato hustá zeleninová polévka je skvělá možná právě proto, jak variabilní je její příprava.  
                  
      
  
    
      Špaldové rybízové muffiny (vegan)    
    
    Všichni jistě milují osvěžující letní chuť červeného rybízu. Výhoda těchto muffinů je v tom, že můžete použít i mražený!  
                  
      
  
    
      Zázvorový chia pudink s borůvkami    
    
    Boj s rýmou bývá tradičně čajem. Zkuste se nabít vitamíny a energií a přitom si i zamlsat s tímto chia pudinkem.  
                  
      
  
    
      Bramborové knedlíky se škvarkama    
    
    Bramborové knedlíky se škvarkama a se zelím  
                  
      
  
    
      Losos teriyaki    
    
    Vynikající  a poměrně snadný způsob přípravy lososa  
                  
      
  
    
      Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou    
    
    Další z variant tohoto v současnosti stále populárnějšího jídla  
                  
      
  
    
      Kuřecí paličky barbecue    
    
    v létě na grilu, v zimě v troubě  
                  
      
  
    
      Pletýnka se slaninou a sýrem    
    
    pokud chcete opravdu zapůsobit, tak domácí pečivo Vám to rozhodně usnadní  
                  
      
  
    
      Kuřecí plátek na citronu    
    
    Kuřecí plátek se šťouchanými brambory  
                  
      
  
    
      Těstoviny s kuřecím masem, rajčátky a listovým špenátem    
    
    další z poměrně snadných a rychlých receptů na těstoviny  
                  
      
  
    
      Kuřecí Cordon bleu    
    
    smažený plněný řízek  
                  
      
  
    
      Kuře na domácím kysaném červeném zelí    
    
    Doma to prostě milujeme :)  
                  
      
  
    
      Kachní krémová polévka    
    
    Kachní krémová polévka - nevšední polévka, na kterou běžně nenarazíte  
                  
      
  
    
      Maminčino kuře s hříbkovou omáčkou    
    
    Jako přílohu jsem zvolila tagliatelle  
                  
      
  
    
      Citronovo-levandulové muffiny    
    
    Struktura klasického vláčného nešizeného muffinu a božská vůně levandule, okořeněná citrónovou kůrou a přelivem.  
                  
      
  
    
      Mexická červená rýže    
    
    rýže trošku jinak  
                  
      
  
    
      Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží    
    
    Mexiko u vás doma  
                  
      
  
    
      Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat    
    
    o něco více námahy, o mnoho více chuti - to jsou domácí gnocchi  
                  
      
  
    
      Voňavý dýňový chlebíček    
    
    Zimní zásoby dýně zpracujete v extra voňavém dýňovém chlebíčku. Vláčný i několik dnů a sladký díky melase a dýni.  
                  
      
  
    
      Penne s brokolicí v nivové omáčce    
    
    rychlé  bezmasé těstoviny  
                  
      
  
    
      Krémová papriková polévka s kukuřicí    
    
    jedna z méně obvyklých polévek, které si prostě zamilujete  
                  
      
  
    
      Zimní jáhelník s brusinkami a jablky    
    
    Teplý nebo studený, dezert nebo hlavní jídlo. Vždycky bude perfektní. Zimní jablečný jáhelník, bez lepku i mléka.  
                  
      
  
    
      Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem    
    
    Řepa, kozí sýr, balsamicová redukce - dohromady prostě skvělé  
                  
      
  
    
      Rajčatové rizoto    
    
    Rychlá, velmi dobrá večeře, která zahřeje i pohladí  
                  
      
  
    
      Hovězí pečeně na červeném víně    
    
    Hovězí pečeně na červeném víně - výborná varianta omáčky z vína a zeleniny  
                  
      
  
    
      Tagliatelle s lososem a rukolou    
    
    Snadná a chutná úprava těstovin s lososem  
                  
      
  
    
      Sacher dort    
    
    proslavený čokoládový dezert  
                  
      
  
    
      Jednoduchý domácí chléb    
    
    Jednoduchý chléb bez nástrah a potřeb domácího kvásku. Variabilní a chuťově skvělý. A to nejlepší? Přesně víte, co obsahuje.  
                  
      
  
    
      Dýňový krém    
    
    Uvařit dobrou dýňovou polévku není žádný div, zkuste podle tohoto receptu z oblbené dýně hokkaidó  
                  
      
  
    
      Kulajda    
    
    Kulajda - výborná polévka s jemnou, lehce nakyslou chutí lesních hub a kopru  
                  
      
  
    
      Glazované cibulky    
    
    Glazované cibulky v sirupu z hnědého cukru, balsamikového octa a tymiánu jsou parádní doplněk k pečeným masům.  
                  
      
  
    
      Mac and cheese    
    
    Naprosto jednoduchý, ale hodně efektivní recept - makarony se sýrem, úspěch zaručen  
                  
      
  
    
      Vepřové sweet & sour    
    
    Určitě už jste někdy jedli, teď si ukážeme, jak tohle populární sladkokyselé maso připravit jednoduše doma.  
                  
      
  
    
      Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami    
    
    Kuřecí steak s jemnou holandskou omáčkou a pečenými bramborami s rozmarýnem.  
                  
      
  
    
      Kuřecí steak s bylinkovým velouté    
    
    Kuřecí steak s bylinkovým velouté - šťavnatý steak s jemnou omáčkou, vońavou po bylinkách  
                  
      
  
    
      Foie gras s pečeným jablkem    
    
    Foie gras s pečeným jablkem - do zlatova grilovaná, tučná husí játra  
                  
      
  
    
      Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami    
    
    Česká klasika, kdo by neznal  
                  
      
  
    
      Falešná dršťková z hlívy ústřičné    
    
    Výborná polévka i způsob jak ochutnat dršťkovou, i pro ty, kteří dršťky nemusí.  
                  
      
  
    
      Vichyssoise    
    
    Vichyssoise - báječná jemná smetanovo - pórková polévka, původem z Francie  
                  
      
  
    
      Tarhoňa se zeleninou    
    
    Tarhoňa - rozhodně zajímavý druh těstoviny, nejen k přílohám  
                  
      
  
    
      Pečené vepřové s glazovanými cibulkami    
    
    pečené maso, kyselé cibulky a bramborová kaše se sladkou karotkou - jednoduše skvělé  
                  
      
  
    
      Tartar z lososa    
    
    Tartar z lososa - skvělý, velmi snadný tataráček z čerstvé ryby  
                  
      
  
    
      Valašská kyselice    
    
    Valašská kyselice - legendární krajová specialita  
                  
      
  
    
      Tvarohový dort s malinovým coulis    
    
    Tvarohový dort s malinovým coulis - lehký nepečený dezert, kterým své blízké rozhodně potěšíte  
                  
      
  
    
      Pečené vepřové maso se špenátem    
    
    Pečené vepřové maso se špenátem - stará dobrá česká klasika  
                  
      
  
    
      Cizrnový hummus    
    
    Cizrnový hummus - výborná, zdravá pomazánka z cizrny  
                  
      
  
    
      Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou    
    
    Buchtičky, které na sklonku podzimu nemůžete vynechat. Díky dýni vláčné, díky koření a pomerančové kůře extravagantně voňavé.  
                  
      
  
    
      Domácí arašídové čokomáslo    
    
    Taky máte závislost na burákovém másle? S tímto receptem nejen ušetříte, ale i vylepšíte do zdravější varianty.  
                  
      
  
    
      Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)    
    
    Objevíte chia pudink a už nebudete chtít jiný. Pruhovaná čokovarianta je jednoduchý a přitom efektní dezert nebo svačinka  
                  
      
  
    
      Rizoto s liškami a hráškem    
    
    Rizoto s liškami a hráškem - lahodné italské rizoto  
                  
      
  
    
      Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou    
    
    Do zlatova smažené lívance a borůvky, to nemůže zklamat - zabodujete u dětí i dospělých  
                  
      
  
    
      Vepřová líčka na víně    
    
    stále populárnější druh masa, tentokrát s glazovanou zeleninou  
                  
      
  
    
      Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami    
    
    Budete překvapeni příjemě silnou chutí této omáčky z nakládaného zeleného pepře  
                  
      
  
    
      Celozrnné ořechové čokocookies    
    
    Sušenka, nebo ořechová nálož? Zámořská sladkost, která u nás zdomácněla. Jde ji upéct lehce a kupovanou už nebudete chtít.  
                  
      
  
    
      Rajčatová polévka s červenou čočkou    
    
    Tato super rychlá polévka je vydatná a plná živin. Skvěle se hodí na rychlou večeři.  
                  
      
  
    
      Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem    
    
    inspirace Asií  
                  
      
  
    
      Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)    
    
    Klasika nebo netradiční? Do štrúdlu lze zavinout ledajaké překvapení - jaké, to vám ukáže tento recept.  
                  
      
  
    
      Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou    
    
    šťavnatá kotleta s lehce pikantní omáčkou, rychlé a dobré  
                  
      
  
    
      Zapečený plněný baklažán    
    
    Dlouhé zimní večery si říkají o teplou večeři - plněné baklažány jsou jednoduché, rychlé a variabilní v možné náplni.  
                  
      
  
    
      Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami    
    
    Upéct si doma vyhlášenou hospodskou delikatesu není žádný problém. Bylinkové brambory ji ozváštní, stejně jako víno v marinádě.  
                  
      
  
    
      Celozrnné ořechové wafle    
    
    Jsou sladké snídaně, které si nemusíte vyčítat. Nahraďte bílý cukr a bílou mouku a dejte tělu výživu na celé dopoledne.  
                  
      
  
    
      Špagety Aglio olio a peperoncino    
    
    velmi jednoduchá a rychlá úprava pikantních špaget  
                  
      
  
    
      Tagliolini s lanýži a žampiony    
    
    Italské těstoviny s lanýži  
                  
      
  
    
      Trhané vepřové maso s fazolemi    
    
    žhavá chuť šťavnatého masa v křupavé tortile  
                  
      
  
    
      Bůček na asijský způsob    
    
    zjistíme, že bok se dá jíst i jinak než upečený  
                  
      
  
    
      Panna cotta s malinami a karamelem    
    
    jeden z nejsnadnějších a současně nejznámějších dezertů  
                  
      
  
    
      Kuře ala kachna    
    
    pečené kuře trochu jinak, se zelím a bramborami opečenými na slanině  
                  
      
  
    
      Datlovo batátové brownies    
    
    Extra vláčné, veganské, plné energie - brownies ze sladkých brambor osvěží váš arsenál sladkých receptů a obohatí ho o vitamín A!  
                  
      
  
    
      Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží    
    
    Šťavnatý kus kuřecího s příchutí voňavé slaniny - proč ne  
                  
      
  
    
      Hovězí dušené na houbách    
    
    Hovězí kližka s omáčkou z domácího hovězího vývaru a pravých hřibů.  
                  
      
  
    
      Podzimní (nejen) veganské palačinky    
    
    Podzimní nečas si přímo říká o teplé a sladké snídaně. Tyto palačinky ale zahřejí kdykoliv během dne. Mohou být i veganské.  
                  
      
  
    
      Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami    
    
    Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami - chuťový zážitek, který byste si neměli nechat ujít  
                  
      
  
    
      Kachní prsa s fíkovou omáčkou    
    
    Kachní prsa s fíkovou omáčkou a bagetkou - dobrota plná sladkých a masových chutí, výborná kombinace  
                  
      
  
    
      Burgundské hovězí    
    
    Legendární dušené hovězí na červeném víně, křehké a měkké v typické klasické úpravě se žampióny - musíte vyzkoušet!  
                  
      
  
    
      Veganský banánový chlebíček (Banana bread)    
    
    Jednoduchý dezert nebo sladká snídaně. Čerstvý, nebo opečený. Samotný, nebo obložený ovocem. Přesně takový může být banana bread.  
                  
      
  
    
      Exotická čočková polévka    
    
    I v české kuchyni může vzniknout exotické jídlo - červená čočka a kurkuma jsou jeho základem.  
                  
      
  
    
      Telecí blanquette    
    
    Telecí blanquette - kousky telecího v jemné, smetanové omáčce se žampiony.  
                  
      
  
    
      Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým    
    
    Sezóna dýní ještě nekončí - pečená s masem je vynikající  
                  
      
  
    
      Tataki z tuňáka    
    
    Tataki z tuňáka - dokonalý předkrm či lehká svačinka, plná chuti a v neposlední řadě i zdraví...  
                  
      
  
    
      Vyspaná fermentovaná ovesná kaše    
    
    Pro milovníky sladkých snídaní je tady zdravá bezmléčná overnight oatmeal. Překřtila jsem ji na vyspanou a doporučuji ji všem!  
                  
      
  
    
      Kuře na citronech s tarhoňou    
    
    Kuře na citronech s tarhoňou - pečené kuřátko v lehce netradičním pojetí  
                  
      
  
    
      Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty    
    
    Pečivo, které je nabité energií. Zdravý bezlepkový chléb plný jemné chuti. Není nakyslý jako kupované chleby, tak se do něj pusťe!  
                  
      
  
    
      Chobotnice na grilu    
    
    Chobotnice na grilu - v naší zemi trochu nezvyklé, leč vynikající..stojí určitě za vyzkoušení  
                  
      
  
    
      Veganský teplý quinoový salát    
    
    Nebojte se bezmasých jídel. Tento hutný teplý salát je ideální pro mrazivé počasí, zahřeje svou chutí i krásnými barvami  
                  
      
  
    
      Pesto z naložených, sušených rajčat    
    
    Pesto z naložených, sušených rajčat - velmi jednoduché a jednoduše výborné  
                  
      
  
    
      Čočka beluga s opečenou cibulkou    
    
    Chuťově vynikající druh čočky, vhodný jako příloha i samostatný pokrm - upravíme si s opečenou cibulkou.  
                  
      
  
    
      Kuřecí soté s hlívou ústřičnou    
    
    Vůbec se nebojte použít houby na víc způsobů než jen smaženice. Houby jsou zdravé, tenhle rychlý recept je s hlívou.  
                  
      
  
    
      Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki    
    
    Jedna z variant populárního řecké špízu, velmi snadného na přípravu  
                  
      
  
    
      Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami    
    
    Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami - snadná dobrota s lehkým glazováním  
                  
      
  
    
      Ceasar salát    
    
    Římský salát s česnekovými krutony a dresingem z ančoviček, dijonské hořčice a žloutků.